fbpx

Ce sunt constelațiile familiale?

Mărturiile unui beneficiar

Atunci când ne macină ceva, când căutăm să aducem echilibrul într-o anumită privință, când trecem prin momente dificile, când nu știm ce decizii să luăm, viziunea noastră este încețoșată. Vedem ceva, dar nu clar, percem senzații și vedem doar umbra răspunsurilor pe care le căutăm. Și, avem nevoie de sprijin.

Tu, eu, suntem doar o steluță pe cer, care uneori, își pierde din strălucire. O metodă deosebit de eficientă pentru a ne regăsi forța strălucirii sunt constelațiile familiale.

Ce ai tu de făcut? – Practic, este ca și când vii acasă la un prieten, îți spui oful, iar prin ghidarea specializată a unui facilitator de constealții familiale, înveți să te conectezi la o viziune mai mare și automat gândul acesta începe să vibreze în tine. Apoi, toată ființă ta lucrează în a-ți aduce o imagine de ansamblu cu răspunsuri, idei și resurse nelimitate.

Descoperi apoi că inevitabil ești conectat la o forță, o energie și o conștiință colectivă imensă și, dacă te duci suficient înapoi pe linia vieții, la una infinită. Ai văzut vreodată oameni care strălucesc atunci când îi privești? Care au o energie aparte? Cărora parcă le simți vibrația plină de căldură care aproape că te intimidează? Oamenii speciali pentru tine strălucesc într-un fel sau altul. Iar, unii dintre cei mai strălucitori sunt membrii familiei tale. Străbunii tăi radiază prin simplul fapt că împărțiți același sânge. Este o linie a vieții pe care ne-o putem imagina ca un fir roșu de ață lung, lung, pe care îl vedem în fața și în spatele nostru. Este că linia orizontului. Nu vedem capetele firului în nici o parte. La mijlocul acelui fir roșu stai chiar tu. Exact cum stau și eu în momentul acesta în care scriu aceste rânduri. Prin constelații familiale reușești să vezi tot mai clar și mai mult din acel fir roșu, dar și oamenii conectați la aceeași linie.

Ușor, ușor, cu blândețe, începi prin a-i pune în spatele tău pe părinții care ți-au dat viață. În spatele părinților tai, sunt bunicii tăi, în spatele lor, străbunicii tăi – și tot așa mai departe, cu cât de multe generații poți vedea cu ochii sufletului. Prin constelații, înveți să vezi toate aceste persoane, chiar dacă nu le-ai întâlnit niciodată și înveți să iți dai voie să simți toată energia lor care curge acum prin tine. Uneori, această energie este blocată sau fisurată pe undeva, firul roșu este fragmentat, iar unele persoane și evenimente din trecut sunt ca și ascunse după perdea.

Rolul tău în acestă linie a vieții este să pui paginile rupte înapoi în carnetul sufletului tău, prin acceptare, recunoaștere și iubire, precum și prin exprimarea durerii, a suferinței, trăirea pierderii și a tuturor emoțiilor puternice. Așa, descoperi cum să construiești întreagă imagine de ansamblu și să pui toate piesele lipsă în locul lor de drept.

Elementul lipsă care de fapt voia să fie văzut atât de tare iese acum la suprafață. Totodată, persoana care inițial părea că se uită către familie și fuge din barca viitorului, acum are curajul să pășească în bărcă alături de persoana care o așteaptă deja cu brațele deschise, dar ea nu o vedea. Avea “goluri” pe linia vieții care o împiedicau să meargă mai departe.

Apoi, te poți întoarce spre toți oamenii din trecutul tău, și când ești pregătit, să faci o plecăciune în semn de mulțumire pentru tot ce au făcut. Prin toate sacrificiile și eforturile lor, au dus mai departe acest fir roșu al vieții, ca astăzi să fii și tu pe el.

După sesiunea de constelații familiale și după ce mai lași ceva timp să se așeze informația în tine, rămâi atent la corpul tău. Rămâi prezent la senzațiile din corp, observă-te în diferite ipostaze, fii receptiv la ce mesaje primești de la cei din jur și descoperă cum să ceri ceea ce ai nevoie.

S-ar putea să fii surprins de telefoane de la persoane cu care nu ai mai vorbit de multă vreme, s-ar putea să apară noi informații în viața ta despre trecutul familiei tale, s-ar putea să simți nevoia de a exprima mai puternic anumite emoții. Procesul unei constelații lucrează mult timp după ce sesiunea s-a încheiat. Este mișcarea sufletului tău la care ești invitat să fii prezent, conștient.

Odată ce pășești în această lume, s-ar putea să dorești mai mult, să descoperi că pe măsură ce-ți dai voie să accesezi mai mult din suferințele nerezolvate, îți crește claritatea asupra propriei vieți. O claritate care s-ar putea să-ți placă sau nu… Oricum ar fi, este a ta și ai dreptul să o vezi limpede.

 

Dacă metoda ta terapeutică preferată nu sunt constelațiile familiale, înseamnă că ai ceva nou de încercat. 😊

Autor: Daiana Cernea

 

 

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, împărtășește-l și cu prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.