fbpx

Dezvoltare personală și psihoterapie

Descoperi resurse noi, depășești blocaje și integrezi evenimente din viața ta

Serviciile de dezvoltare personală și psihoterapie sunt susținute fizic și online de Oana Goiceanu și Ana Dragodan

Goiceanu Oana, facilitator educațional și psihoterapeut experiențial și hipnoterapie

“Atunci când vin la terapie, oamenilor le este clar un aspect – vor să se simtă mai bine. Adesea, au o serie de idei despre cum să atingă acest obiectiv, însă apare și impasul în care încep să se simtă copleșiți și acceptă că au nevoie de îndrumare. Cu sprijinul relației terapeutice, clientul este expus delicat la ce se întâmplă în interior.” – Oana Goiceanu

Atunci când schimbi modul în care privești lucrurile, se redistribuie percepția, iar exteriorul îți răspunde diferit. Când suntem conștienți că vrem altceva, deși încă nu știm cu exactitate, oportunitățile și soluțiile se activează automat. Este nevoie să acționăm, testăm și practicăm.

De cele mai multe ori, în sesiunile de terapie și consiliere, se amintește inițial de schimbare și vindecare. Prima parte este să aducem la suprafață fragmente din trecutul nostru care ne-au îndurerat și dezechilibrat la un moment dat. Printr-o simplă rememorare, reprezentările se așează diferit, cu înțelepciunea prezentului. Dacă se dorește vindecarea, tot ceea ce este nevoie să facem, se află la îndemâna noastră prin alte gânduri, alte alegeri, alte emoții. Ne redirecționăm  perspectiva către ceea ce vrem să fim, să avem, să trăim.

Psihoterapia experiențială facilitează restructurare și dezvoltarea personală, ca o cale de redobândire și păstrare a sănătății psihice. Pune accent pe trăirea și devenirea ființei umane, proces în care fiecare trebuie să se implice conștient. Principiul de bază este trăirea emoției și a experienței „aici și acum”, ceea ce îi permite persoanei conștientizarea propriei gândiri. Îm procesul terapeutic, îmi propun să ajut persoana care lucrează să obțină autonomia, să se accepte așa cum este, să-și afirme identitatea unică în confruntarea cu ceilalți, cu familia.

Pentru programări și mai multe informații: 0731330277, oana.goiceanu@gmail.com

Ana Dragodan- Frangulea, facilitator educațional, psiholog și formator

“A fi facilitator, a ghida echipa părinte copil înseamnă a fi prezent pentru ei cu respect, dragoste si înțelegere în activități de descoperire, cunoaștere și învățare.” – Ana Dragodan- Frangulea

Eu, Ana, am pornit pe calea formării profesionale pășind întâi în meseria de pedagog de recuperare, apoi am intrat în universul psihologiei, finalizând și studiile masterale de Psihoterapii și Psihologie Clinică. Am devenit profesor și formator pentru viitori pedagogi de recuperare, fiind un mijlocitor în domeniul practicii profesionale, al artterapiei, terapiei ocupaționale, al metodelor de stimulare și recuperare al copilului și adultului, pentru aceștia. Totodată am avut bucuria de a întâlni adulți care s-au așezat în slujba copilului în cadrul sistemului educațional, de învâțământ și ocrotire social, în cadrul cursurilor de calificare, specializare și formare continua.

Acest drum profesional de peste 20 de ani, a fost presărat de nenumărate experiențe minunate și situații de învățare/formare, intrând în echipa STURZ am ocazia să mă reîntorc la marea (prima) dragoste și fascinație profesională – copilul. Copilul, ca vârstă cronologică, dar și copilul interior al părintelui și adultului adus în situație de joacă deschid un univers aparte plin de energie, magie a descoperirii și a creativității.

Pentru programări și mai multe informații: 0727883306, anadragodan02@gmail.com