fbpx

Echipa STURZ

Suntem o echipă formată din pedagogi, psihoterapeuți, experți în educație psihomotrică și formatori în pedagogie sistemică, cu numeroase formări în educație timpurie, învățare experiențială și dezvoltare holistică.

Adina Benghea

cofondator, facilitator programe educaționale, constelații familiale și organizaționale

Sunt un om, la fel ca tine.

Când am fondat acest centru, am îndrăznit să visez la mai mult. Am spus da posibilității de a crea un mediu în care copii, părinți, bunici și oameni implicați în educație să se poată întâlni cu sufletele deschise. Să fie văzuți, ascultați, înțeleși, încurajați să se descopere și să se bucure de viața de familie.

Cred în potențialul fiecărui om și mă bucur să fiu parte din această echipă, înconjurați de familii în evoluție.

Îmi place atât rolul de ghid al părintelui, precum și cel de „magician” al copiilor. Când sunt la clasă alături de copii și tineri, mâ întâlnesc cu părți din mine, fiecare dintre ei oglindind calități, nevoi, dorințe și atitudini personale. Mă bucură timpul petrecut cu ei și mă fascinează cât de armonios poate crește un copil încurajat și acceptat exact așa cum este el. Lucrând cu părinții și viitorii părinți descopăr și am ocazia să-mi antrenez uneltele sistemice, astfel încât fiecare în parte să-și poată găsi puterea de a fi părinte autentic.

Citește mai multe despre mine AICI.

Servicii și programe: constelații familiale și organizaționale, traininguri pentru companii, consiliere parentală, programe educaționale pentru copii și tineri, programe educaționale pentru părinți și viitori părinți.

Bogdan Benghea

cofondator, responsabil financiar

Sunt Bogdan-Nicolae Benghea, pe scurt Bogdi, născut și crescut bine în Vaslui, apoi șlefuit în Timișoara din 2008. Am terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și lucrez cu oamenii de 10 ani. Iar oamenii lucrează cu mine de mai multă vreme.

Am venit în echipă în 2014 ca mini-responsabil financiar, apoi am devenit super-responsabil financiar, administrator și dj la butoiul din recepție.

Casa în care se desfășoară activitățile Centrului STURZ, colegii mei, beneficiarii programelor și misiunea organizației noastre mă umplu de bucurii și-mi creează un loc de muncă ce mă face fericit. Vă mulțumesc tuturor!

Oana Goiceanu

facilitator educațional și psihoterapeut

„N-am plecat niciodată de-acasă, doar m-am împrumutat o vreme altor locuri.”- Anonim.

Acum, după 30 de ani, pot accepta la mine că sunt scrisă și vizibilă cu tot ce am împrumutat până acum. Acum sunt pregătită să văd, să aud, să simt și să cunosc tot ceea ce-mi pregătesc zi de zi, cât mai conștient posibil. Vreau să știu că pot conta pentru ceilalți cu tot ce am valabil ca resursă în momentul acesta.

Sunt formată în psihoterapia experiențială și de peste 10 ani facilitez programe educaționale pentru copii. Această experiență m-a dezvoltat atât personal, cât și profesional, prin toate programele de formare la care am luat parte, de la psihodramă, animator tabere de copii, art-terapie, instructor de teatru, învățare experiențială prin conectare și integrare, psihomotricitate, intervenții în situații de criză, leadership și inteligență emoțională.

Atunci când un copil este direcționat către programele din cadrului centrului, acesta își implică și familia lui, nu doar fizic, ci energetic și emoțional.  Părinților le este clar un aspect – vor ca ai lor copii să se simtă mai bine. Adesea, au o serie de idei despre cum să atingă acest obiectiv, însă apare și impasul în care încep să se simtă copleșiți și acceptă că au nevoie de îndrumare. Cu sprijinul echipei din care fac parte, copilul și familia sunt incluși cu blândețe în familia noastră de specialiști, unde găsim împreună soluții pentru fiecare nevoie în parte.

Copilul te cadorisește în fiecare moment cu puterea prezentului. Te reconectează de fiecare dată la o energie pozitivă fără limite. Fiecare întâlnire cu ei, copiii, îmi oferă cadrul necesar prin care pot observa fațetele personalității lor în formare, dar și oportunitatea de a remodela părți din mine în continuă creștere. Îmi place să fiu martoră și să contribui în minunatul proces al dezvoltării copilului.

Mai cred și sunt sigură că doar atunci când schimbi felul în care te uiți la tot ce este în jurul tău, acel ceva sau acel cineva se schimbă. Schimbarea începe și suferința scade atunci când recunoști lumea exact exact așa cum este și renunți la așteptări.

Servicii și programe: consiliere parentală, terapie, programe educaționale pentru copii și tineri.

Ana Dragodan - Frangulea

facilitator educațional, psiholog și formator

Pas cu pas, mă alătur acestei echipe minunate. Eu, Ana, am pornit pe calea formării profesionale pășind întâi în meseria de pedagog de recuperare, apoi am intrat în universul psihologiei, finalizând și studiile masterale de Psihoterapii și Psihologie Clinică. Am devenit profesor și formator pentru viitori pedagogi de recuperare, fiind un mijlocitor în domeniul practicii profesionale, al artterapiei, terapiei ocupaționale, al metodelor de stimulare și recuperare al copilului și adultului, pentru aceștia. Totodată am avut bucuria de a întâlni adulți care s-au așezat în slujba copilului în cadrul sistemului educational, de învâțământ și ocrotire social, în cadrul cursurilor de calificare, specializare și formare continua.

Acest drum profesional de peste 20 de ani, a fost presărat de nenumărate experiențe minunate și situații de învățare/formare, intrând în echipa STURZ am ocazia să mă reîntorc la marea (prima) dragoste și fascinație profesională – copilul. Copilul, ca vârstă cronologică, dar și copilul interior al părintelui și adultului adus în situație de joacă deschid un univers aparte plin de energie, magie a descoperirii și a creativității.

„Copiii nu se joacă: ei trăiesc și aceasta le pare un joc adulților. Dar când ai păstrat destul spirit copilăresc, multe acțiuni ale adulților ți se par un joc” ne spune G. Cesbron.

A fi facilitator, a ghida echipa părinte copil înseamnă a fi prezentă pentru ei cu respect, dragoste si înțelegere în activități de descoperire, cunoaștere și învățare.

Servicii și programe: programe educaționale pentru copii și tineri, programe educaționale, pentru părinți și viitori părinți, consiliere parentală, formare profesională continua, specializare și calificare.

Daiana Cerna

facilitator educațional, specialist marketing & PR

Sunt Daiana Cerna și nu știu clar cine sunt. Încă!

Din punct de vedere al pregătirii profesionale, am absolvit liceul de Mate-Info la CNB, facultatea PFC – Jurnalism la UVT și masterul Foto-Video la Facultatea de Arte. Am tot fost bursieră și în fine, m-am descurcat bine. Datorită acestui lucru + implicarea în toate proiectele ce îmi ieșeau în cale + câțiva ani de voluntariat, practici, ateliere și traininguri, m-am remarcat. Așa am ajuns jurnalist la TVR Timișoara și apoi videojurnalist și Redactor-Șef la Qub TV. Și a fost grozav. Credeam că mi-am găsit drumul în viață și asta mă umplea de entuziasm față de tot din jurul meu. Până când nu a mai ajuns. Și am căutat mai mult. Am devenit un fel de jurnalist de investigație al propriei mele vieți.

Prin aceste căutări, s-a întâmplat să descopăr și Centrul STURZ și pe toți oamenii deosebiți de aici. M-am îndrăgostit instant. Iar instinctul a spus — de fapt, a urlat — să rămân, să aparțin acestui grup.

Și iată-mă aici, cum îmi adun toată priceperea să arăt lumii cât de valoros și de important este ce se întâmplă la STURZ, în calitate de specialist marketing & PR.

Iar cum obiceiurile vechi sunt „greu de ucis”, încă mă fascinează oamenii. Îi observ și încerc să îi ajut. Asta fac de mică, asta făceam și ca jurnalist, iar asta învăț să perfecționez și acum, în calitate de facilitator programe educaționale pentru copii și tineri.

Și da, tot nu știu clar cine sunt sau ce vreau sa fac când ajung și mai mare. Dar m-am hotărât să nu mai îmi bat atâta capul. Tot ce vreau este ca la bătrânețe să mă uit înapoi și să fiu mulțumită de viața mea, să privesc și să spun cu încredere: “Da! Am făcut bine. Am făcut cât de mult bine am putut! Pentru că iubesc viața și tot ce este viu.”

WhatsApp Image 2022-09-09 at 11.53.30 AM

Ioana Luciana Dobra

facilitator educațional, pedagog

„Cu toții știm în inimile noastre, dar rareori cinstim ceea ce știm.”  Mark Nepo

Sunt Ioana Luciana Dobra și în acest început de toamnă m-am alăturat minunatei echipe de la Sturz.

În inima mea a fost dintotdeauna o chemare spre conectare, spre a fi văzut și a-l vedea pe celălalt, spre acest schimb fantastic, care atinge sufletul și creează spațiu doar să fii. E un har, e o abilitate dobândită din experiențele trăite? Cred că e și una și cealaltă. Dar e firul roșu al existenței mele și azi, după ani de formare profesională și dezvoltare personală, mi-e inima recunoscătoare că am primit și pot da mai departe acest dar.

Drumul concret al formării mele a început cu Liceul Pedagogic din Deva (orașul meu natal) la secția învățători – educatori, a continuat cu Facultatea de Litere, Filozofie și Istorie din cadrul Universitații de Vest din Timișoara. Au urmat 9 ani la catedră, ca profesor de limba și literatura română, cu bucurie și cu înțelegerea nevoii primordiale a copilului de conectare și încurajare. Cea mai intensă și bogată „școala” a urmat odată cu nașterea băiatului meu. Și, după 3 ani petrecuți împreună am știut fără nici o umbră de îndoială că locul meu e alături de cei mici, de cei care se desprind din brațele mamei și pășesc înspre lume. 

Și pentru că atunci când ai claritate, îți dorești foarte tare și simți că poți oferi și celorlalți ceva valoros și prețios, întreg Universul conspiră la asta. În anul 2013, înainte de începerea anului școlar, am întâlnit-o pe Laura Petru, care a vibrat împreună cu mine la aceleași principii de educație cu blândețe, respect și empatie, a oferit cadrul și a avut încredere în mine.

Au  urmat 9 ani fantastici la Arta în Nori, ani în care am crescut enorm, profesional și personal. Am participat la numeroase workshopuri, conferințe pe tema educației  cu blândețe și a parentingului conștient. Pasionată de arta actorului (moștenită de la bunicul meu care a înființat Teatrul de Revistă din Deva) am urmat cursuri de actorie, amatori timp de 4 ani în cadrul Companiei D Arte. Am susținut ateliere de povești și de teatru de păpuși pentru copii.

În anul 2017 am urmat o formare în Ascultare reciprocă (Re-evaluation counselling) și de atunci am practicat săptămânal alături de un grup de suport această formă de terapie.

Ultima formare, de anul trecut, care mi-a adus conștientizări  profunde, a fost cea de Pedagogie sistemică cu Bibi Schreuder și organizată de Adina Benghea și Centrul Sturz.

Așa am cunoscut mai îndeaproape munca echipei de la Sturz și am fost cucerită, pe lângă profesionalismul exemplar și experiența lor, de felul cald și profund uman în care susțin părinții și însoțesc copiii spre dezvoltarea geniului lor înnăscut, a acelui „dar” de care vă povesteam la început.

Așa că am știut imediat în inima mea, că locul meu în următoarea mea etapă de creștere este alături de ei.

Recunoștință!

Capture

Sorin Galan

terapeut osteopat

Cu o experiență practică de peste 7 ani în domeniul osteopatiei și cunoștiințe aprofundate de anatomie și fiziologie dobândite în cadrul Școlii Osteosan de Osteopatie din București, Sorin Galan își dorește să aducă această metodă terapeutică specială ca o alternativă de vindecare a întregii ființe.

Osteopatia propune un concept inovator cu triplu efect: Curativ, Regenerativ și Preventiv și aduce beneficii deosebite pentru orice pacient – de la nou-născuți și până la vârstnici.

Nimeni nu are un corp perfect. Noi toți avem de la naștere unele zone lipsite de mobilitate, ceea ce are diverse efecte asupra sănătății. La originea acestor probleme se află traumatismul sub toate formele – fizic, emoțional sau psihic, moștenit deja de la părinți și bunici.

Organismul are capacitatea sa proprie de vindecare, cu condiția că patologia să fie reversibilă. Rolul osteopatului este de a „da startul” procesului de vindecare, prin eliberarea zonelor restrictive, care devin ulterior funcționale.

Osteopatia este o metodă terapeutică ce diagnostichează și tratează pierderile de mobilitate ale țesuturilor ce afectează diferite structuri ale corpului omenesc (oase, mușchi, organe, nervi etc.) și provoacă un dezechilibru al sănătății. În osteopatie terapeutul utilizează mâinile sale prin tehnici blânde asupra structurilor craniului, coloanei vertebrale, coastelor, bazinului, sacrului, articulațiilor aparatului musculo-ligamentar și fascial și asupra organelor interne viscerale.

După o cercetare atentă a corpului pacientului, terapeutul caută prin palpare și teste specifice , țesuturile, care sunt în restricție de mobilitate și stabilește cu precizie un diagnostic osteopatic. Inițial lipsită de mobilitate și funcționalitate, structura vă fi eliberată și reintegrată în unitatea funcțională a corpului. Schimbarea începe deja pe masa de tratament, în câteva secunde, dar ea continuă de-a lungul următoarelor săptămâni.

Eficacitatea terapiei se manifestă nu numai pentru disfuncții și dureri obișnuite ci și pentru suferințe importante ca: protuzie sau unele hernii discale, torticolis, sciatica, migrena, pierderi de echilibru, sinuzită, hipertensiune arterială, tulburări digestive, depresie sau chiar Parkinson.

Pe lângă osteopatie, Sorin practică meditația Heratfulness neîntrerupt de peste 10 ani și te poate învăța și pe tine – „În acele momente (n.r. când a început practica meditației) aveam nevoie de așa ceva pentru că tot ceea ce aveam la îndemână nu mă putea ajuta să depășesc acea situație.” Meditația Heartfulness este specială pentru că se face asupra inimii, sediul sentimentelor, al sinelui nostru profund și sediul resurselor noastre infinite.

În același timp, Sorin este instructor de Yoga cu studii acumulate chiar la Heartfulness Yoga Academy din India. Yoga înseamnă ”a uni”, „a conecta” și facilitează uniunea dintre corpul fizic, minte și spirit. Prin practica Hatha Yoga (Yoga Asana), adică a asanelor și pranayama, avem oportunitatea de a dobândi o postură a corpului mai stabilă și relaxată în același timp. De asemenea, este eliberată energia stagnantă la nivelul fizic și la nivel de ‘prană’ (primul nivel energetic mai profund față de planul fizic). „Aceste eliberări fac corpul să fie mai flexibil, energia interioară să fie mai fluidă și astfel influnetează pozitiv și mintea noastră devenind pregătită sistematic să primească mai ușor stări superioare de conștiință emanate din profunzimea inimii noastre. Fiecare sesiune de yoga schimbă întreagă ființă, rafinându-se, dobândind o atitudine și o calitate specială cu o nouă perspectivă asupra vieții și asupra tuturor activităților pe care le întreprindem.

Suntem în momentul în care putem participa cu toții la crearea, menținerea și expansiunea unui ‘flow’ special în energia yoga în sesiunile ce vor urma. Este nevoie de energia fiecăruia dintre noi că întregul să fie complet. Cu cât vom fi mai mulți și mai diferiți cu atât ‘flow’-ul vă fi mai armonios, mai plin de energie, mai plin de viață.”

site 1

Mihaela - Gabriela Bejinaru

facilitator educațional

“Este un semn de inteligență ca orice ai face, să faci cu plăcere.”

Numele meu este Mihaela – Gabriela Bejinaru, iar visul meu încă de când eram mică a fost să am grijă de oameni și visam că într-o zi voi fiu și eu educator, din dorința de a învăța. Îmi place să învăț în fiecare zi lucruri noi și pe măsură ce fac asta descopăr lucruri care mă provoacă să învăț și mai mult! 

Acasă aveam libertate să mă joc foarte mult, eram liberă să alerg pe afară, în spatele și în fața blocului, elasticul, cu roluri de doctori, pompieri, animale, ne cățăram în copaci, totul îmi era permis, în materie de joacă și experimentare. 

Îmi aduc aminte cu drag că tot ce făcea mama voiam și eu să fac și mereu mă chema lângă ea. Așa am dobândit multe pasiuni practice: gătitul, lucrul manual, croșetatul, împletitul, cusutul la mașină!

Copil fiind, la grădiniță, îmi plăcea mai mult să fac lecții decât joacă, așa că am dezvoltat o pasiune pentru matematică și înclinații tehnice. Ca urmare, am o calificare ca inginer. O alta ca terapeut Bowen și de anul trecut cea de facilitator educațional în curs de specializare în pedagogie sistemică, în cadrul centrului Sturz. 

Practic terapia Bowen din inimă, cu multă iubire pentru oameni din 2022. Terapia Bowen a fost denumită uneori “terapie manuală homeopată”.  Această tehnică folosește transmiterea de mici impulsuri, bine controlate, ce stimulează organismul să se autovindece, adesea la nivele foarte profunde. În general se obține ameliorarea multor afecțiuni și probleme de sănătate, fie acute, fie cronice.

Consider că fiecare persoană ar trebui să încerce cel puțin o dată, deoarece terapia Bowen s-a dovedit a fi o terapie sigură, ne-manipulativă, ce ajută corpul să-și stabilească starea de armonie proprie.

Bowen nu acționează împotriva corpului, ci împreună cu acesta, în ritmul său și este potrivită și folositoare oricui, de la nou-născuți la persoane în vârstă.

Sunt recunoscătoare că prin  aplicarea terapiei, reușesc să aduc zâmbetul pe chipul omului, iar asta îmi aduce cea mai mare bucurie sufletească.

Mai presus de toate îi sunt recunoscătoare mamei mele, pentru că mi-a arătat cum este să fii iubitoare, grijulie și foarte puternică. Tatălui meu îi datorez dragostea mea pentru pasiunile tehnice și fraților mei pentru sprijinul lor necondiționat. Fetiței mele, Elena, îi mulțumesc din suflet pentru ca m-a făcut să conștientizez “meseria de părinte” atât de încercată de responsabilitate. Mi-am dat seama relativ repede că a deveni părinte nu este doar o profesie, care mă tot deconecta din viața agitată de adult. Așa că mi-am adus aminte de visul din copilăria mea, profesia de educator și am început să citesc, să caut informații despre relația dintre părinte și copil și a-mi face timp de a mă reconecta în lumea minunată a copilăriei, alături de fetița mea. 

La vârsta Elenei de 1 an și 3 luni, am ajuns la Centrul Sturz, mă simt binecuvântată și sunt recunoscătoare pentru acest lucru. 

Nu este nevoie de prea multă putere pentru a face un lucru, dar este nevoie de multă putere pentru a decide ce să faci! 

Vă mulțumesc pentru tot și pentru toate!