fbpx

Constelații familiale și organizaționale

Faci pace cu trecutul tău și integrezi moștenirea transgenerațională

Constelațiile Familiale reprezintă o ușă deschisă reconcilierii cu moștenirea și trecutul nostru, o cale de a pune în ordine lucrurile, de vindecare a sufletului, o cale către eliberarea de suferință, de acceptare a sinelui, o cale de creștere si depășire a credințelor limitative. Te invit să te (re)conectezi cu strămoșii tăi, cu cei datorită cărora ești astăzi aici, care au contribuit fiecare cu puțin sau cu mai mult la ceea ce ești astăzi.

Constelația familială este o metodă terapeutică de lucru cu moștenirea transgenerațională. La fel ca stelele pe cer, și membrii unei familii sunt interconectați și reprezentarea vizuală a dinamicilor dintre ei poate semăna cu o constelație.

Atunci când o persoană se află într-un proces de creștere personală și dorește, de exemplu, să integreze un eveniment din viață, să depășească un blocaj sau pur și simplu să câștige resurse personale noi, se poate ajuta de această metodă terapeutică.

Constelația ta familială te poate ajuta să devii conștient de dinamici subtile pe care nu le-ai văzut până acum. Atunci când le aduci în plan conștient, contribui semnificativ la repoziționare ta, la modul în care primești și dai viața mai departe. Proiecte personale și profesionale blocate de ani de zile încep să curgă, legături uitate în trecut se reașează, suferințele fizice își primesc sensul și își găsesc originea.

Scopul unei constelații familiale este de aduce ordine, armonie și claritate în viața fiecăruia, prin eliminarea complicațiilor, încurcăturilor sistemice din destinul familial, transgenerațional.

Întemeietorul acestei metode este psihoterapeutul Bert Hellinger (Germania). Mai multe informații despre metodă găsiți aici:

https://www.hellinger.com/en/family-constellation/

www.theknowingfield.com http://www.cominghome.org.uk/

www.dragosriti.blogspot.com

Constelațiile organizaționale

Scopul unei constelații organizaționale este de a-ți oferi o imagine mai clară, conștientizări noi, o privire de ansamblu, din exterior, lipsită de prejudecăți sau constrângeri, care să te ajute să iei o decizie, să deblochezi un proiect, să treci la nivelul următor sau să integrezi o anumită dinamică din organizația/sistemul din care faci parte.

Iată câteva exemple de teme care pot fi explorate într-o sesiune de constelații organizaționale: leadership, marketing, burnout, atitudini rebele, rulaj mare de personal, pierderi, optimizări de profit etc.

Constelația organizațională pornește de la o situație inițială, descrisă de către persoana care a venit să lucreze. De obicei, se definește problema și rezultatul dorit. În timpul procesului facilitat, situația se vede mult mai clar definită, din perspective diferite și poate aduce insighturi puternice pentru cel care lucrează.

Adesea, pot fi observate elemente care au fost trecute cu vederea, deși au impact semnificativ asupra organizației.

La Centrul STURZ, Adina Benghea facilitează atât constelații individuale și de grup, online și offline, în Timișoara.

Programări și mai multe informații la: 0752110302adinabenghea@gmail.com

Grupurile sunt organizate lunar. Pentru mai multe informații, vă puteți înscrie în acest grup: https://www.facebook.com/groups/478133452396808

Sau vizita această pagină: https://www.facebook.com/adinaelenabenghea

Mai multe despre Adina descoperiți AICI

Adina are o experiență de lucru de 5 ani cu metoda constelațiilor familiale și organizaționale.

A urmat formarea de bază în constelații familiale cu Barbara Morgan și Dragoș Riti și pe cea în explorarea dinamicilor sitemice din organizații cu formatorii de la Institutul Bert Hellinger din Olanda.

În 2019 a introdus pedagogia sistemică în România și în septembrie 2022 organizează al doilea grup de formare a pedagogilor sistemici, în colaborare cu Bibi Schreuder de la Institutul Bert Hellinger din Olanda și Dragoș Riti.

„Este un dar pentru mine să practic această muncă și sunt profund recunoscătoare pentru fiecare om pe care îl întâlnesc în acest fel.Adina Benghea