Programul Baby Language

Bine ați venit la Programul Baby Language!

Probabil că multă lume te întreabă ce poți face cu bebelușul la 5 luni? Nouă ni se întâmplă destul de des și ne bucurăm! Avem astfel ocazia să împărtășim din oportunitățile majore pe care primii ani ni le oferă.

Pentru un părinte nou poate fi neobișnuit și chiar dificil să pregătească un mediu stimulant pentru copil și să deprindă singur abilități de joacă. De la o vârstă nu ne mai este la îndemână să ne jucăm, nu ne mai vin atât de ușor idei și nici nu avem prea multe cunoștințe despre cum să creezi momente de joacă cu impact pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului.

De ce Baby Language?

Pentru că ceea ce ne interesează în primul rând este cum relaționăm: părinte-copil, copil-părinte. Cum este limbajul bebelușilor, ce ne spune și cum îi răspundem? Există un cod? Există niște tipare? Da, există! Există un cod al prezenței conștiente din partea părintelui. Este acest instrument magic cu care am fost înzestrați cu toții și pe care ni-l putem antrena în interacțiunea cu cei mici. Cu cât devin mai prezent, cu atât observ mai repede felul unic de comunicare a bebelușului meu și identific mai eficient nevoia lui de moment.

Bebelușii au acest limbaj al iubirii fără filtre. Ei primesc viața de la noi așa cum suntem, în totalitate! Absorb și stochează tot. Fără filtre! Când noi, părinții, suntem conștienți de prezența noastră și de impactul pe care îl avem asupra copilului, invitația este să ne dăm voie să fim mai atenți la noi înșine. Mai dornici să vindecăm, mai prezenți în relația cu proprii părinți, mai interesați de parteneri și de viața noastră în general.

Ce facem la un curs Baby Language?

Vei vedea că activitățile sunt naturale, spontane și, de cele mai multe ori, create chiar de către părinți și copii. Aceasta este și partea cea mai dificilă a programului. Suntem obișnuiți să fim instruiți, modelați și tot mai rar încurajați să ne descoperim propriul ghid interior. Ne simțim rușinați, amorțiți, ezitanți atunci când suntem liberi să creăm… dar doar pentru puțin timp. Grupul este atât de prezent și deschis, încât, în doar câteva întâlniri, vei simți diferența.

Sunt momente de explorare senzorială, în care copiii și părinții își folosesc toate simțurile, în special pe cel al CURIOZITĂȚII- ingredientul esențial pentru încrederea de a învăța. Folosim materiale la îndemână în viața de zi cu zi. Nimic sofisticat și greu de accesat. Ideea este să poți continua activitatea cu ușurință și acasă.

Există momentul magic de observare cu recunoștință. Privit din exterior, ai spune că sunt copii care se joacă și părinți care se uită. Nu este așa. Părinții creează spațiu conținător pentru copii și practică recunoștința. Observă fiecare mic progres al copilului și sunt recunoscători pentru binecuvântarea de a fi părinte! Este ca și cum o aură plină de iubire și lumină se revarsă peste întregul grup. Este minunat să fii prezent în acel moment și să simți atâtea inimi și inimioare vibrând la unison!

Folosim limbajul semnelor pentru că este un instrument de o semnificație majoră în dezvoltarea copilului. Un copil care s-a obișnuit să-și folsească mâinile pentru a spune atunci când gurița nu este încă pregătită este un copil mult mai relaxat și încrezător să relaționeze. Imaginează-ți cât de frustrant poate fi pentru tine să nu te poți face înțeles atunci când ai mare nevoie de ceva? Cum ar fi ca gura ta să nu te mai ajute? Cum ai comunica? Cât de bine te simți când mimezi și ceilalți ghicesc intenția ta? Excelent, nu-i așa? Te simți capabil, văzut și înțeles.

Acestea sunt doar câteva din momentele unei întâlniri. Există multe altele și le vei descoperi pe toate, pe parcursul întâlnirilor, alături de bebelușul tău. În plus, în primele 2 luni, vei participa și la un training special conceput pentru tine, pentru a înțelege întreaga metodologie care stă în spatele acestui program. Îți vei face viața mai plăcută și rolul de părinte mai încrezător și plin de resurse proprii! Făcând parte din comunitatea STURZ, vei avea acces la o mulțime de programe și resurse atent pregătite și cu bucurie împărtășite!

Am păstrat o veste bună la final! Oricând dorești, facilitatorul de la clasă se poate întâlni cu tine pentru a-ți răspunde la tot ce ai nevoie să știi despre dezvoltarea sănătoasă a bebelușului tău și pentru a te ajuta să te descoperi și accepți cu întregul tău potențial de a fi părinte!

 

Îți doresc înspirație în tot ceea ce faci și bucurie în familia ta!

Adina Benghea

Fondator STURZ- Centrul de Cercetare și Dezvoltare a Educației pentru Familie

Orar:

Programul se desfășoară pentru 3 grupe de vârstă:

Lunea: 9.30-10.30 (5-12 luni), 10.45-11.45 (1-2 ani) și 18.00-19.00 (2-3 ani)

Marțea: 09:30-10:30, 10:45-11:45 (1-2 ani); 17.30-18.30 (1-2 ani) și 19.00-20.00 (2-3 ani)

Miercurea: 09:30-10:30 (1-2 ani), 10.45-11.45 (1.5-2.5 ani)

Joia: 10.00-11.00 (5-12 luni) și 17.00-18.00 (8- 15 luni)

Vinerea: 9.30-10.30 (5-12 luni), 10.45-11.45 (5-12 luni) și 17.30-18.30 (1.5-2.5 ani)

Structura cursului

Înscrieri pentru primul curs aici:

Citește și Vreau să-mi ajut copilul să comunice

și Altfel de nevoi ale copilului mic

 

cursuri pentru bebeluși Timișoara

dezvoltarea bebelușului

curs pentru părinți și bebeluși

întâlnirea mamelor și a bebelușilor

 

Dacă ți-a plăcut articolul, împărtășește-l și cu prietenii tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.