Gamers, 3-5 ani

Copiii descoperă cele mai captivante informații de cultură generală și dau frâu liber imaginației. Reuşesc să meșterească propriile jocuri şi jucării, pentru care articulează singuri primele reguli.

În timpul acestui curs, ne deplasăm dincolo de ecrane şi oferim jocului şansa să existe în timp şi spaţiu reale!

Din ce în ce mai mult, copiilor le lipsește interacțiunea naturală, spontană, regăsită în timpul jocului inventat. Ei sunt adesea expuși ecranelor, programele educative, fișelor, învățării ghidate și tot mai puțin au parte de un mediu în care să intre în contact cu ceea ce ei sunt, simt, își imaginează și percep despre lume.

 

Între 3 și 5 ani, creierul copilului este încă într-o capacitate fantastică de absorbție și dezvoltare. De ce să ratăm această oportunitate modelându-l după asemănarea noastră, când natura ne invită atât de frumos să-i dăm spațiu de manifestare? A crea acest spațiu hrănitor pentru copil înseamnă să-i stârnești curiozitatea, să-i transmiți entuziasmul de a descoperi, să-i oferi iubire, acceptare și încredere la orice pas, să-i transmiți încurajare și așteptări sănătoase. În felul acesta, sprijinim copilul să fie în putere.

Cursul nostru nu are nimic de-a face cu instruirea. Totul este despre prezență, despre a crea un spațiu conținător, în care copilul se întâlnește cu el însuși și cu cei dragi din jurul lui. Descoperă cum să ofere și să primească prietenie, cum să fie de folos, cum să aibă grijă de el și de ceilalți, cum să ceară ce are nevoie, să spună cum se simte și cum să-și dea voie să greșească.

Avem în vedere dezvoltarea gândirii creative a copiilor; acea minune care-mi spune că ceea ce ochii minții văd, mânuțele și întregul meu corp pot crea. În plus, mai știm că mâna este punctul nostru de legătură cu creierul: ceea ce mâna modelează are impact direct asupra dezvoltării creierului.

 

Citește mai multe despre Programul Gamers aici.

Copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani participă o dată pe săptămână, în sesiuni de 2 ore cu o pauză de 10 minute, timp de 24 de luni. Sunt 96 de sesiuni structurate în 12 teme de la molecule, atomi, insecte, planete, până la empatie și cooperare.

Cursul este structurat în momente de exprimare a emoțiilor și sentimentelor, informare din diverse surse despre tema abordată, discuții jucăușe, creație prin aplicarea informației în practică folosind materiale inedite, construirea jocului împreună cu grupul de prieteni, joaca și testarea realității, conștientizare și conectare corporală și relaxare prin muzică.

Părinții participă o dată pe săptămână, în sesiuni de 2 ore, timp de 7 săptămâni la programul Family Energy I, care poate fi continuat cu Family Energy II si III.

Program de vară 2018

Imagini din timpul activităților

Parenting

Curs pentru copii de grădiniță

Programe copii Timisoara

cursuri pentru copii de 3 ani

programe de vacanță pentru copii

Grupa Gamers vară 2018