fbpx

Family Energy 1 – program pentru părinți

Family Energy 1 este un program de 7 cursuri adresat părinților, viitorilor părinți, bunicilor și tuturor celor care sunt implicați în creșterea și educarea copiilor, care are ca scop principal conștientizarea mecanismelor proprii prin care adulții s-au format ca părinți, în baza propriilor experiențe de copil.

Grupă nouă din 12.10, la ora 18.00.

De ce Family Energy?

Acest program te invită să-ți descoperi și să-ți întegrezi adevărurile din copilărie în viața adultă. Afli cum ai ajuns să-ți dezvolți propriile valori, convingeri și limitări care au impact în viața ta de acum și care se manifestă în relația cu proprii copii.

Este mai mult decât parenting, este autointegrare! Rezultatele contribuie la creșterea calității relațiilor pe plan familial, personal și profesional.

Mesajul unei mame participante la Family Energy: „Vă recomand cu căldură acest curs deoarece veți descoperi  trăsături, laturi și fațete ale personalității despre care nici nu știați că le aveți. În același timp, veți descoperi că nu sunteți singuri în „problemele voastre” și că totul se rezolvă pozitiv. Însă adevărații beneficiari vor fi copiii voștri care vor „înflori” în ochii dumneavoastră.” ( Eva Muller, 21.01.2016, mamă a două fetițe de 2 și 4 ani)

Cum se desfășoară?

Întâlnirile sunt săptămânale, de 2 h, seara sau dimineața, în funcție de preferințele grupului.

În cadrul cursului, participanții primesc exerciții individuale și de grup prin care să-și formuleze propria filosofie de om- părinte. Facilitatorul grupului ghidează comunicarea pentru a scoate la iveală adevăruri de mare importanță pentru cursanți, care nu au fost conștientizate și asumate decât după parcurgerea exercițiilor.

Sfaturi, informații, metode

Nu este un curs despre metode, cărți de parenting sau sfaturi. Noi știm că cea mai importantă resursă de formare ca părinte este capacitatea adultului de a da semnificație propriilor experiențe și de a-și integra propriile convingeri; de aceea în timpul cursului ne concentrăm asupra individului capabil să-și găsească orice răspuns și transmitem calea de integrare a propriilor principii educaționale.

Feedbackul unui părinte participant: „Aceste două zile m-au ajutat să descopăr foarte multe lucruri neștiute despre mine și să identific mai bine nevoile copilului, ale soțului. Au scos la lumină niște lucruri, evenimente, de care nici nu am fost conștientă că există sau că m-au afectat și pot afecta și pe ceilalți. Am clarificat mai bine anumite informații și am făcut ordine în gândire. Au existat unele informații complet noi care mă fac să reflectez mult la ele și să fac o schimbare.” (Andra Silaghi, 01.10.2017, mama unei fetițe de aproape 2 ani.)

Cum a luat naștere acest program?

Am conceput acest curs ca urmare a feedbackurilor primite de la părinţi în ultimii 8 ani de activitate. Am testat alături de mii de părinţi în conferinţe, seminarii, workshopuri cu teme de la nevoile copiilor, stimularea gândirii critice, dezvoltarea inteligenţei emoţionale până la mindfullness şi regăsirea scopului ca părinte. Toate au fost valoroase şi suntem recunoscători pentru rezultatele obţinute. Varianta de faţă oferă posibilitatea participării la un curs complet adresat părinţilor care acoperă nevoi din cele 3 dimensiuni existenţiale: personal, familial şi profesional şi presupune baza cea mai sănătoasă de integrare a rolului de părinte în societate.

Care sunt beneficiile părinților?

 • Înţelegerea propriilor nevoi
 • Decodificarea nevoilor copiilor
 • Reechilibrarea rolurilor
 • Veţi deschide şi veţi păstra între voi şi copii canale eficiente de comunicare
 • Veţi învăţa cum să vă angajaţi eficient în rezolvarea conflictelor
 • Veţi învăţa tehnici de încurajare
 • Vă veţi identifica propriul stil parental
 • Veţi afla modalităţi de recunoaştere a scopului comportamentelor necooperante ale copiilor
 • Veţi afla forme de disciplină care nu implică recompense şi pedepse
 • Veţi avea parte de conectare cu alţi părinţi
 • Veţi primi un set de instrumente practice pe care le veţi putea aplica în viaţa de zi cu zi.
 • Veţi dezvolta şi integra propriile valori şi principii ale familiei voastre.

Mesajul direct al unei mamei cu privire la beneficiile programului: ” Explorare a mea, in diverse stadii ale dezvoltării mele. Un spațiu în care să mă regăsesc și să intru în contact cu mine. O sursă de informații și răspunsuri la unele dintre întrebările pe care le aveam în ceea ce privește creșterea copilului nostru. Un mediu plăcut și deschis. Creșeterea încrederii în mine în rolul de părinte.” (Oana Oșan, 01.10.2017, mama unui băiețel de 1 an)

Care sunt beneficiile copiilor?

 • Vor descoperi propriile “puteri”
 • Vor deveni mai responsabili
 • Vor fi mai cooperanţi
 • Vor deveni încrezători în propriile forțe

Temele celor 7 întâlniri sunt:
1. Nevoile familiei actuale
2. Stiluri parentale și atmosfera de familie
3. Scopurile necooperante
4. Valorile familiei actuale
5. Ascultarea activă. Critica și stima de sine
6. Reguli. Consecințe. Drepturi și responsabilități
7. Consiliul de familie

Începem o grupă nouă:

vinerea, din 12 octombrie, de la 18.00 la 20.00. Înscrieri la: 0752110302.

Eveniment facebook

Fiecare întâlnire este structurată în 3 secvențe: lucru cu teme personale, instrumente practice de folosit acasă și informații utile care să consolideze primele 2 secvențe.

Unde pot participa la Family Energy?

Puteți participa la cursurile noastre în Timișoara, Iași, Constanța, Galați și București. Pentru mai multe informații și înscrieri, vă rugăm să completați următorul formular:

  Nume, prenume (obligatoriu)

  Nume, prenume copil (obligatoriu)

  Data nasterii copilului (obligatoriu)

  Numar telefon (obligatoriu)

  Adresa email (obligatoriu)

  Cum ati aflat de curs:
  facebookmailprietenialtele

  Aveti recomandare de la alti parinti? Daca da, va rugam sa scrieti numele persoanei care v-a recomandat

  Dacă ți-a plăcut articolul, împărtășește-l și cu prietenii tăi!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.