fbpx

Cum îi ajută invențiile pe copii?

Dacă privești spre marii inventatori descoperi că nimeni nu le-a cerut să stea jos și să inventeze ceva la comandă. Invențiile nu apar într-un medui artificial, invențiile sunt provocate de o dorință mai puternică și întărite de un antrenament zilnic al creierului.

Marile invenții există pentru că minți strălucite au dorit să îmbunătățească calitatea vieții cu noile lor creații. Majoritatea inventatorilor așteaptă să descopere un scop înainte de a crea și nu invers. Atunci când încurajezi un copil să inventeze ceva îl ajuți să-și activeze creativitatea. Îi pui în minte ideea de a crea ceva. Însă când și cum este o astfel de încurajare benefică?768d645d5f270fab821dd01b9868f6a1

Nu este de folos să le spui copiilor ce să inventeze, sau cum să inventeze, însă le poți da un imbold. Adresează-le întrebări care îi pot ajuta să descopere proiectul ideal. Întreabă-i despre problemele cu care se confruntă la școală, legat de rechizite, îmbrăcăminte, timp, teme, interese și ghidează-i cu întrebări pentru a găsi acel aspect care îi deranjează foarte mult și pentru care ar fi dispuși să înventeze o soluție. Nu trebuie să fie cea mai bună idee și nu contează dacă mai există ceva similar; cel mai important este antrenamentul copiilor spre descoperirea soluțiilor și spre creație. Astfel de exerciții ne ajută să construim un viitor mai puternic și mai sigur pentru noi toți.

Astfel am ajuns să dezvoltăm programul Inventors adresat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani. Programul îi asistă pe copii să descopere lumea din perspectiva soluțiilor care au fist generate pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Copiii au ocazia să analizeze diferite probleme legate de animale, tehnologie, medicină, relații interumane, constructii etc., să identifice nevoia, să propună o ipoteză pe care apoi să o testeze împreună cu grupul de colegi. Uneori există multe ipoteze, încercări, nereușite, agitație, preocupare, implicare, dezamăgire până când invenția apare si problema inițială are o soluție. Însă cu adevărat important pentru copil este procesul prin care a trecut și cum s-a pregătit pentru viață prin astfel de exerciții amuzante și solicitante în același timp.

Copiii sunt sinceri și poate nu întâmplător uneori ajung să inventeze o mașină cu mult timp și răbdare pentru părinți sau de făcut bani; o cutie a supărărilor, o gaură a bulinelor negre, un loc de oferit zâmbete și bucurie celor din jur. Uneori rezultă și instalații, experimente, soluții creative și lumea este aproape de tot întoarsă pe dos 🙂

Gândirea inventivă și creativă întăresc creierul, făcând ca activitățile zilnice și luarea deciziilor să devină mult mai simple. De asemenea, un astfel de antrenament al creierului întărește capacitatea de rezolvare a problemelor, gândirea critică și încrederea în sine.

Iată care sunt beneficiile invențiilor pentru copii:

  • Îmbunătățesc gândirea flexibilă și creativă
  • Întăresc încrederea în sine
  • Îi antrenează să devină stăpâni pe situație și în loc să se plângă să caute soluții

Avem nevoie de copii care nu se tem de limitări, care contestă adevărurile din jurul lor, au încredere să exprime ceea ce gândesc și întră în esența problemei pentru a găsi o soluție.

Recrutăm inventatori 🙂

Tel: 0752110302, consilier@sturz.ro

Inventors

Înscriere

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, împărtășește-l și cu prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.