fbpx

Constelații familiale pentru adolescenți, 3-4 iunie 2016

STURZ- Centrul de Cercetare și Dezvoltare a Educației pentru Familie organizează în premieră în România Constelații Familiale adresate adolescentilor. Facilitator: Dragoș Riti.

Constelațiile Familiale permit explorarea situațiilor cu încărcătură emoțională ridicata, stări conflictuale, fie că sunt interne fie că sunt exprimate către lumea exterioară.  Mai mult, cu ajutorul lor putem să rezolvăm aceste conflicte care uneori ne țin în loc și ne consumă energia în loc să ne permită să înflorim și să ne dezvoltăm. Constelațiile ne deschid  o ușă deschisă către reconcilierea cu moștenirea și trecutul nostru, sunt o cale de a pune în ordine lucrurile, de vindecare a sufletului, o cale către eliberarea de suferință, o cale de acceptare a Sinelui.

Pe adolescenți îi ajută să-și integreze moștenirea psihologică și să încheie sau să se desprindă de blocaje care nu le aparțin.

Programul workshopului:
Vineri, 3.06: 15.00-19.00 – Autocunoaștere și autointegrare
Sâmbătă, 04.06: 9.30-12.30- Ritualuri de vindecare și trecere – Lucru efectiv al temelor personale

În acest weekend adolescenții vor observa și experimenta felul în care sunt puși, în diverse locuri și stări în viața lor, uneori fără voia lor, și cum pot ieși din situațiile astea. Unde e locul meu în relația cu prietenii mei, cu școala, cu mama și cu tata? Cum mă pot integra cum pot fi primit într-un grup? Este vorba despre  Conștientizare, Acceptare și Integrare. Pentru a putea merge înainte pe căi deschise, sprinten și fără bagaje nefolositoare, avem nevoie să închidem situații nerezolvate, deschise, în care ne-am lăsat ”agățați” uneori fără să fim conștienți de acest aspect. Vă invităm vineri și sâmbătă să ne permitem să intrăm Prezenți în acest câmp vibrațional și să căutăm în adâncul nostru aspectele care au nevoie să iasă la Lumină și să se așeze în locul lor de drept.

Workshopul se adresează tuturor adolescenților, în special celor care:

  • Doresc să-și îmbunătățească relațiile cu cei din jur ( prieteni, colegi, profesori, membri ai familiei)
  • Vor să-și recâștige sau întărească încrederea în propriul potențial spre o mai bună responsabilizare și asumare
  • Vor să vindece și să depășească momente neplăcute din propria viață, care încă îi afectează
  • Vor să ia parte la o experiență unică de viață, transformatoare.

În cele două zile, liceeni vor participa individual și în grup la aplicații practice, interactive, atât indoor cât și outdoor. Atmosfera va fi relaxantă, informală, cu pauze de confort și adaptată la nevoile participanților. Va fi deopotrivă interesant cat si distractiv sa privească societatea, școala, profesorii, prietenii, părinții dintr-o perspectiva diferită.

Dragoș Riti va propune un model nou de lucru cu liceenii, născut din dorința de a le veni în ajutor tinerilor viitori adulți. Multe din răspunsurile pe care liceenii le caută despre viața lor se regăsesc în moștenirea psihologică și spirituală a familiei. Dragoș le va facilita descoperirea și integrarea lor.

Dacă în mod obișnuit lucrează cu adulții, de această data va pune la dispoziția adolescenților instrumente esențiale pentru a-și recâștiga viața.

In acest sens va prezenta cateva directii de lucru si exercitii pentru:

– intercunoastere

– puncte forte, valori personale

– conștientizarea propriilor convingeri despre viață ( cum le-am primit de la părinți, bunici, profesori)

– care convingeri mă ajută, care nu. Pe care le păstrez și cum le folosesc

Pentru cei care n-au avut ocazia să participe la vreun seminar, sau cei care doar au auzit și nu sunt pe deplin lămuriți, va invităm să vizionați 2 emisiuni care explică pe larg, în timpul alocat, cum funcționează metoda, una filmată în 2014:http://www.youtube.com/watch?v=LrX3Hz4ivb0&sns=fb, iar cealaltă chiar la sfârșit de 2015:https://www.youtube.com/watch?v=PSNz3FgyAOo la 6TV.
Organizatori: Centrul STURZ și My Heart & My Soul
Inscrierea se face pe mail la: consilier@sturz.ro.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații ne puteți suna la: 0752110302

Costul participării:
150 lei pentru Vineri și Sâmbătă

Reduceri:

Pentru al doilea membru al familiei se acordă reducere de 50% (frate, soră, verișor etc.), pentru Vineri și Sâmbătă (75 lei).

Vă așteptăm cu drag!

Adina Benghea

Centrul de Cercetare și Dezvoltare a Educației pentru Familie

 

 

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, împărtășește-l și cu prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.