Minte sănătoasă în corp sănătos- un nou modul adresat copiilor de 5-8 ani

Vești bune! Am început acest modul tare îndrăgit de copii, prin numeroasele momente de experimentare, descoperire și bucurie.

De ce modulul Minte sănătoasă în corp sănătos?

Știm cât de important este pentru părinți să insufle copiilor un stil de viață sănătos, să-i ghideze și să-i sprijine zi de zi. Cu toate acestea, adesea pot interveni diverse influențe externe, nevoi neacoperite, lipsa rutinii, slaba organizare și planificare, slaba comunicare etc. Toate acestea și multe altele sunt piedici când vine vorba despre sănătatea alimentației, somnului, relaxării, învățării, hobby-urilor, emoțiilor, relaționării cu cei din jur.

 

                                                     Iată ce câștigați, atât tu, cât și copilul tău, atunci când îl sprijini să-și formeze obiceiuri sănătoase de viață:

  • un copil care se alimentează corespunzător nevoilor și sănătos are mai multă energie, capacitate de atenție sporită, mai multă voie bună și răcește mult mai rar;
  • un copil cu alimentație echilibrată are greutate în limite normale, specifice vârstei și dezvoltării copilului, aspect ce poate contribui la buna dispoziție a acestuia, a mobilității, a flexibilității;
  • un copil care se odihnește suficient este mult mai curios, receptiv, dornic de învățare și activități diverse; are o stare emoțională mult mai echilibrată;
  • un copil care este obișnuit să-și îngrijească zilnic corpul este mult mai sănătos, conștient de propriul corp și atent la propria creștere și dezvoltare;
  • părinții unui copil obișnuit cu propriile momente de rutină au mult mai mult timp liber și nu mai irosesc energia reamintind copilului să spele dinții, să facă duș, șă spele mâinile, etc.;
  • familiile active care practică sporturi, mișcare, dansuri, drumeții au mai multă vitalitate, energie și sunt, în general, mai optimiști.

În cele 8 săptămâni planificate pentru acest modul, copiii vor experimenta și vor fi sprijiniți să-și întărească obiceiurile sănătoase existente deja și, acolo unde va fi nevoie, să introducă noi obiceiuri.

În același timp, părinții vor primi feedback și resurse practice, aplicabile pentru a susține procesul inițiat la clasă.

Vom povesti și despre alte civilizații, accentuând partea de alimentație, trăsături ale oamenilor și tradiții. Vom îmbina componentele de cultură generală, om și civilizație, cu cea de comportamente practice utile zi de zi, inspirându-ne de la oameni de pretutindeni.

Vor descoperi care sunt cele 4 grupe principale de alimente și cum să le combine pentru a avea un corp sănătos și energic. Fiecare copil își va monitoriza pe o fișă, împreună cu părintele obiceiurile zilnice (mâncare, igienă, mișcare, relaxare, învățare, odihnă, joacă). De asemenea, învață cum să-și energizeze corpul și cum să se liniștească atunci când are nevoie să desfășoare o activitate.

Experiența Inventors, adresată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani, vine în completarea educației de la grădiniță, de la școală sau de acasă prin activități de dezvoltare personală care sprijină exprimarea potențialului personal.

Când și cum ne petrecem timpul împreună?

Grupele sunt lunea și miercurea de la 17.00 la 19.00. Copiii participă o singură dată pe săptămână la una din cele 2 grupe. Periodic, organizăm și eveninemente adresate aceluiași segment de vârstă, care se adresează atât copiilor cât și părinților.

Unde ne găsiți: adresa: Str. Constantin cel Mare 41.

Pentru a vă alătura comunității noastre, vă invităm la un prim curs, înainte de înscrierea în program.
Pentru mai multe informații despre grupe, tarife, orar, ne puteți contacta la: 0752 110 302 (Adina) consilier@sturz.ro.

Citește mai multe despre programul Inventors aici:
https://sturz.ro/programul-inventors-o-lume-mai-bogata/

 

Update, săptămâna 20-24 ianuarie

Obiceiurile sănătoase se dezvoltă de la vârste fragede. Mai bine ne educăm, decât să corectăm ulterior multitudinea de probleme care apar ca urmare a unei alimentații dezechilibrate.

Săptămâna aceasta, călătorim în lumea alimentelor. Descoperim proteinele, vitaminele, carbohidrații și amidonul. Selectăm, clasificăm și combinăm sănătos. Cântărim cantitățile necesare corpului și ne obișnuim cu pregătirea gustărilor sănătoase.

Ce bine ne-ar fi fost și nouă, adulților, să fi învățat de mici despre cele 4 categorii și să fi avut parte de educația alimentației…😌.

Pe lângă exemplul personal, pe care îl oferim zilnic copiilor, mai mult sau mai puțin asumat, putem investi în timp de educare și de antrenament. Mare parte din problemele de învățare, dezvoltare, socializare ale copiilor își au cauzele în alimentația și stilul personal de viață.

Îi așteptăm cu drag pe copii la acest modul, special conceput pentru a-i inspira să trăiască sănătos și să se bucure la maximum de resursele lor.🤸‍♀️🤸‍♂️

 

Update săptămâna 27-31.01

Wow…ce bine ne-am mai început săptămânam practicând sporturile noastre preferate, îndrăznind noi mișcări corporale, provoc

Este plăcut să poți avea un program de practicare a unui sport, însă, atunci când vremea sau orarul nu permit, poți găsi modalități creative de a adapta un spațiu la nevoia de joacă a copilului. Da, uneori, și în casă putem juca fotbal, putem da pase și ne putem bucura unul de altul, fără limite și râzând mult. Câtă energie au mai stărnit coprurile noastre!!!

Pe lângă energia bună pe care au primit-o în corp, copiii au exersat coordonarea mână ochi, și-au antrenat echilibrul, lateralitatea și orientarea în spațiu. Nu este nevoie de un efort fizic major, este suficient să știi cum să folosești inteligent corpul și să execuți mișcările de care are nevoie. Continuăm și miercuri cu bucurieeee!

Dacă ți-a plăcut articolul, împărtășește-l și cu prietenii tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.