fbpx

Liceniada – către noi orizonturi

Recent, activitatea STURZ a început să se extindă din ce în ce mai mult, iar punctului nostru de interes i s-au adăugat adolescenții și tinerii.

Fiind la început de drum, un singur lucru este sigur: toate viitoarele activități pentru tineret ce urmează a lua naștere vor lua în considerare faptul că perioada adolescenței este una de tranziție, de schimbări ce nu sunt ușor de înțeles de cele mai multe ori. Astfel, tinerii au nevoie de ghidare și, mai ales, de susținere și încurajare. Dorința noastră este de a le oferi un mediu în care să simtă siguranță și încredere, un mediu fără prejudecăți, ajutându-i în același timp să se maturizeze într-un mod armonios.

Programul Liceniada își propune să le ofere răspuns la acele întrebări pe care ni le-am pus cu toții și să îi ajute să aibă un start mai clar în viață. Acesta abordează abilitățile necesare nu doar vârstei, dar și a unei viitoare cariere la care adolescenții aspiră.

Un obiectiv pe care ni l-am propus a fost ca fiecare workshop să le dea șansa de a lua cât mai multe decizii și a învăța cum își pot utiliza resursele, fiind în tot acest timp și conștienți de nevoile lor.

Ne-a încântat extrem de mult să îi vedem lucrând în echipă, dar și concentrându-se asupra nevoilor lor personale. Am întâlnit tineri deschiși către a se cunoaște și a învăța să aibă răbdarea de a-i cunoaște pe cei din jurul lor, tineri care ne-au lăsat cu dorința de a face cât mai multe pentru a-i susține.

Aici puteți citi și despre programul Entrepreneurs, dezvoltat pentru adolescenții cu vârsta între 14 și 18 ani și nevoile acestora.

Dacă ți-a plăcut articolul, împărtășește-l și cu prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.