fbpx

Bursele Tineri susținuți de comunitate 2018-2022

Dragi prieteni și oameni care susțineți educația de calitate,

Astăzi am lansat proiectul: Tineri susținuți de comunitate, Timișoara 2018-2022. Am cunoscut primii 10 copii bursieri din clasele primare și gimnaziale. Am fost, cu adevărat, plină de emoție și recunoștință!
Proiectul a luat ființă în urmă cu doar câteva luni, când am decis ca, în ciuda posibilității actuale de a accesa o finanțare pentru tinerii din categorii sociale defavorizate, să cer sprijinul comunității de părinți de la Centrul STURZ și al prietenilor personali. Recunosc, nu am crezut că răspunsul va veni atât de repede. Am fost surprinsă și emoționată de implicare.

Copiii vor beneficia gratuit de programele Neuron English, Lidero și Junior Entrepreneurs, precum și de alte workshopuri tematice și sesiuni de mentorat.

Mai multe informații despre proiect:

Tineri susținuți de comunitate 2018-2022: proiect educaţional comunitar prin care să contribum împreună la construirea unui mediu de creștere personală pentru un grup de 10 copii.

Proiectul constă în oferirea de servicii educaționale copiilor și cuprinde:

–        Program pentru autocunoaștere și dezvoltare personală

–        Sesiuni de coaching și mentorat

–        Workshopuri de leadership și antreprenoriat

–        Program intensiv de studiere a limbii engleze, Neuron English

Vor fi selectați elevi din clasele gimnaziale și primare. Perioada de participare este de 4 ani.

Cine vor fi cei 10 elevi? Copii provenind din familii cu o situație financiară delicată în acest moment. Pe o parte dintre ei îi cunosc, sunt ambițioși, muncitori, nu se plâng de condiția lor, dimpotrivă, își propun să crească, se bucură de orice încurajare și oportunitate și ajung să ofere valoare comunităţilor în care trăiesc… adesea, mult mai mult decât au primit!

Proiectul debutează cu susținerea primilor 10 copii din familii defavorizate. Bugetul pe care l-am făcut pentru primul an este de 53400 lei. Pentru 100 de familii care vor susţine acest proiect, suma ajunge la 534 lei/ familie, echivalentul a 44.5 lei/ lună.

Copiii vor primi: participare săptămânală la programul de autocunoaștere și dezvoltare personală, participare la o sesiune săptămânală coordonată de către un mentor Neuron English, acces zilnic la platforma de lucru Neuron English, pregătire pentru testare Cambridge, taxa de examinare Cambridge, sesiuni trimestriale de coaching, suportul constant al unui mentor, participare la workshopuri de leadership și antreprenoriat.

Fiecare elev beneficiar va parcurge o serie de testări inițiale și finale, pentru a monitoriza rezultatele. La finalul proiectului, participanții vor crea propriile inițiative educaționale, multiplicând astfel rezultatele.

Copiii participanţi vor avea vârsta cuprinsă între 7 si 14 ani, bugetul familiei <2000 lei/lună, performanţe ridicate la şcoală (media generală, olimpiade, concursuri). Au prioritate orfanii şi copiii din familii monoparentale.

Vă invit să faceți diferenţa în educaţia acestor copii astfel:

–        Poţi fi una din cele 100 de familii şi să contribui cu 44,5 lei/ lună, 534 lei/an,

–        Poţi susţine bursa completă a unui copil/ an= 5340 lei

–        Poţi susţine prin donarea unui laptop sau a oricărei sume

–        Poţi informa grupul de prieteni despre această iniţiativă

 

Pentru a contribui, puteți dona în contul: RO16BTRLRONCRT0276551801, Asociația Centrul de Cercetare și Dezvoltare a Educației pentru Familie, cu mențiunea Proiect Tineri susținuți de comunitate, sau direct în urna de donații de la Centrul STURZ.

Educația de calitate este pentru toți copiii!

Adina Benghea

19.02.2018

Dacă ți-a plăcut articolul, împărtășește-l și cu prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.