fbpx

Adina Benghea, co-fondator, facilitator programe educaționale, constelații familiale și organizaționale

Sunt un om, la fel ca tine.

Când am fondat acest centru, am îndrăznit să visez la mai mult. Am spus da posibilității de a crea un mediu în care copii, părinți, bunici și oameni implicați în educație să se poată întâlni cu sufletele deschise. Să fie văzuți, ascultați, înțeleși, încurajați să se descopere și să se bucure de viața de familie.

Cred în potențialul fiecărui om și mă bucur să fiu parte din această echipă, înconjurați de familii în evoluție.

Îmi place atât rolul de ghid al părintelui, precum și cel de „magician” al copiilor. Când sunt la clasă alături de copii și tineri, mâ întâlnesc cu părți din mine, fiecare dintre ei oglindind calități, nevoi, dorințe și atitudini personale. Mă bucură timpul petrecut cu ei și mă fascinează cât de armonios poate crește un copil încurajat și acceptat exact așa cum este el. Lucrând cu părinții și viitorii părinți descopăr și am ocazia să-mi antrenez uneltele sistemice, astfel încât fiecare în parte să-și poată găsi puterea de a fi părinte autentic.

Citește mai multe despre mine AICI.

Servicii și programe: constelații familiale și organizaționale, traininguri pentru companii, consiliere parentală, programe educaționale pentru copii și tineri, programe educaționale pentru părinți și viitori părinți.

 

 

Bogdan Nicolae Benghea, co-fondator, responsabil financiar

Sunt Bogdan-Nicolae Benghea, pe scurt Bogdi, născut și crescut bine în Vaslui, apoi șlefuit în Timișoara din 2008. Am terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și lucrez cu oamenii de 10 ani. Iar oamenii lucrează cu mine de mai multă vreme. 😉

Am venit în echipă în 2014 ca mini-responsabil financiar, apoi am devenit super-responsabil financiar, administrator și dj la butoiul din recepție. 😀

Casa în care se desfășoară activitățile Centrului STURZ, colegii mei, beneficiarii programelor și misiunea organizației noastre mă umplu de bucurii și-mi creează un loc de muncă ce mă face fericit. Vă mulțumesc tuturor!

 

 

Goiceanu Oana, facilitator educațional și psihoterapeut

„N-am plecat niciodată de-acasă, doar m-am împrumutat o vreme altor locuri.”- Anonim. Acum, după 30 de ani, pot accepta la mine că sunt scrisă și vizibilă cu tot ce am împrumutat până acum. Acum sunt pregătită să văd, să aud, să simt și să cunosc tot ceea ce-mi pregătesc zi de zi, cât mai conștient posibil.😊 Vreau să știu că pot conta pentru ceilalți cu tot ce am valabil ca resursă în momentul acesta.

Sunt formată în psihoterapia experiențială și de peste 10 ani facilitez programe educaționale pentru copii. Această experiență m-a dezvoltat atât personal, cât și profesional, prin toate programele de formare la care am luat parte, de la psihodramă, animator tabere de copii, art-terapie, instructor de teatru, învățare experiențială prin conectare și integrare, psihomotricitate, intervenții în situații de criză, leadership și inteligență emoțională.

Atunci când un copil este direcționat către programele din cadrului centrului, acesta își implică și familia lui, nu doar fizic, ci energetic și emoțional.  Părinților le este clar un aspect – vor ca ai lor copii să se simtă mai bine. Adesea, au o serie de idei despre cum să atingă acest obiectiv, însă apare și impasul în care încep să se simtă copleșiți și acceptă că au nevoie de îndrumare. Cu sprijinul echipei din care fac parte, copilul și familia sunt incluși cu blândețe în familia noastră de specialiști, unde găsim împreună soluții pentru fiecare nevoie în parte.

Copilul te cadorisește în fiecare moment cu puterea prezentului. Te reconectează de fiecare dată la o energie pozitivă fără limite. Fiecare întâlnire cu ei, copiii, îmi oferă cadrul necesar prin care pot observa fațetele personalității lor în formare, dar și oportunitatea de a remodela părți din mine în continuă creștere. Îmi place să fiu martoră și să contribui în minunatul proces al dezvoltării copilului.

Mai cred și sunt sigură că doar atunci când schimbi felul în care te uiți la tot ce este în jurul tău, acel ceva sau acel cineva se schimbă. Schimbarea începe și suferința scade atunci când recunoști lumea exact exact așa cum este și renunți la așteptări.

Servicii și programe: consiliere parentală, terapie, programe educaționale pentru copii și tineri.

 

Ana Dragodan- Frangulea, facilitator educațional, psiholog și formator

Pas cu pas, mă alătur acestei echipe minunate. Eu, Ana, am pornit pe calea formării profesionale pășind întâi în meseria de pedagog de recuperare, apoi am intrat în universul psihologiei, finalizând și studiile masterale de Psihoterapii și Psihologie Clinică. Am devenit profesor și formator pentru viitori pedagogi de recuperare, fiind un mijlocitor în domeniul practicii profesionale, al artterapiei, terapiei ocupaționale, al metodelor de stimulare și recuperare al copilului și adultului, pentru aceștia. Totodată am avut bucuria de a întâlni adulți care s-au așezat în slujba copilului în cadrul sistemului educational, de învâțământ și ocrotire social, în cadrul cursurilor de calificare, specializare și formare continua.
Acest drum profesional de peste 20 de ani, a fost presărat de nenumărate experiențe minunate și situații de învățare/formare, intrând în echipa STURZ am ocazia să mă reîntorc la
marea (prima) dragoste și fascinație profesională – copilul. Copilul, ca vârstă cronologică, dar și copilul interior al părintelui și adultului adus în situație de joacă deschid un univers aparte plin de energie, magie a descoperirii și a creativității.

„Copiii nu se joacă: ei trăiesc și aceasta le pare un joc adulților. Dar când ai păstrat destul spirit copilăresc, multe acțiuni ale adulților ți se par un joc” ne spune G. Cesbron.
A fi facilitator, a ghida echipa părinte copil înseamnă a fi prezentă pentru ei cu respect, dragoste si înțelegere în activități de descoperire, cunoaștere și învățare.

Servicii și programe: programe educaționale pentru copii și tineri, programe educaționale, pentru părinți și viitori părinți, consiliere parentală, formare profesională continua, specializare și calificare.

 

Sanda Eneșel, facilitator educațional și psihoterapeut

Sunt un Om între Oameni, un copil între copii, o poveste între povești. Eu sunt Sanda Mariana Eneșel și de aproximativ 10 ani sunt personaj și în povestea STURZ ca facilitator programe educaționale pentru copii și părinți. Îmi doresc să contribui cu deschidere, comunicare, joc, ascultare, observare, informare, încurajare și multă iubire în această poveste.

Am călătorit și deprins în volumele poveștii mele următoarele părți: Liceul Pedagogic, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Master în Educație Integrată și consiliere Psihopedagogică, formare in Psihoterapie adleriană și formare în Povestea Nașterii.

Cred în relația bazată pe respect, curiozitate, joc, limite, zambet, bunătate; le pun în mișcare în cursurile noastre și lucrez la mine să le îmbunătățesc zi de zi. Îmi place să lucrez cu personaje mici (copii) pentru că îmi dau un suflu mare și personaje mari (parinți), căci mă trimit la „esențele” mele mici.

Să trăim în mișcare în POVESTEA LUMII!

Servicii și programe: consiliere parentală, terapie, programe educaționale pentru copii și tineri, programe educaționale pentru părinți și viitori părinți.

 

Daiana Cerna, facilitator educațional, specialist marketing & PR

 

Sunt Daiana Cerna și nu știu clar cine sunt. Încă!

Din punct de vedere al pregătirii profesionale, am absolvit liceul de Mate-Info la CNB, facultatea PFC – Jurnalism la UVT și masterul Foto-Video la Facultatea de Arte. Am tot fost bursieră și în fine, m-am descurcat bine. Datorită acestui lucru + implicarea în toate proiectele ce îmi ieșeau în cale + câțiva ani de voluntariat, practici, ateliere și traininguri, m-am remarcat. Așa am ajuns jurnalist la TVR Timișoara și apoi videojurnalist și Redactor-Șef la Qub TV. Și a fost grozav. Credeam că mi-am găsit drumul în viață și asta mă umplea de entuziasm față de tot din jurul meu. Până când nu a mai ajuns. Și am căutat mai mult. Am devenit un fel de jurnalist de investigație a propriei mele vieți.

Prin aceste căutări, s-a întâmplat să descopăr și Centrul STURZ și pe toți oamenii deosebiți de aici. M-am îndrăgostit instant. Iar instinctul a spus — de fapt, a urlat — să rămân, să aparțin acestui grup.

Și iată-mă aici, cum îmi adun toată priceperea să arât lumii cât de valoros și de important este ce se întâmplă la STURZ, în calitate de specialist marketing & PR.

Iar cum obiceiurile vechi sunt „greu de ucis”, încă mă fascinează oamenii. Îi observ și încerc să îi ajut. Asta făc de mică, asta făceam și ca jurnalist, iar asta învăț să perfecționez și acum, în calitate de facilitator programe educaționale pentru copii și tineri.

Și da, tot nu știu clar cine sunt sau ce vreau sa fac când ajung și mai mare. Dar m-am hotărât să nu mai îmi bat atâta capul. Tot ce vreau este ca la bâtrânețe să mă uit înapoi și să fiu mulțumită de viața mea, să privesc și să spun cu încredere: “Da! Am făcut bine. Am făcut cât de mult bine am putut! Pentru că iubesc viața și tot ce e viu.”