Adina Benghea, co-fondator al Centrului STURZ

Ne revedem în 5, 6 iunie pentru un nou weekend de constelații familiale și organizaționale.

Fie că ai mai participat la sesiuni de constelații familiale/organzaționale, fie că acum afli pentru prima dată de această metodă, ești binevenit să te alături acestui grup de creștere și dezvoltare personală.
Iată principalele beneficii de te alătura unui grup de lucru:
1. Vei putea să-ți lucrezi diverse teme, atât personale cât și profesionale, cu ajutorul grupului
2. Vei face parte dintr-o comunitate la care vei contribui, primind și oferind din ceea ce tu ești acum
3. Vei avea ocazia să fii reprezentant pentru alți colegi, în constelațiile lor și să ai parte de propriile conștientizări
4. Vei putea împărtăși din nevoile proprii de creștere și dezvoltare personală și vei primi suport și îndrumare, acces la resurse
5. Vei învăța cum să integrezi principiile sistemice în viața ta de zi cu zi, atât în plan familial, cât și în plan profesional/organizațional.Constelațiile Familiale reprezintă o ușă deschisă reconcilierii cu moștenirea și trecutul nostru, o cale de a pune în ordine lucrurile, de vindecare a sufletului, o cale către eliberarea de suferință, de acceptare a Sinelui, o cale de creștere si depășire a credințelor limitative. Te invit sa te (re)conectezi cu strămoșii tăi, cu cei datorită cărora ești astăzi aici, care au contribuit fiecare cu puțin sau cu mai mult la ceea ce ești astăzi.
Se desfășoară în cadrul unui grup terapeutic reunit cu scopul de aduce ordine, armonie și claritate în viața fiecăruia, prin eliminarea complicațiilor, încurcăturilor sistemice din destinul familial, transgenerațional.
Întemeietorul acestei metode este psihoterapeutul Bert Hellinger (Germania). Mai multe informații despre metodă găsiți aici: www.theknowingfield.comwww.dragosriti.blogspot.comhttp://www.cominghome.org.uk/ (Barbara Morgan).
Constelațiile organizaționale:
Scopul unei constelații organizaționale este de a-ți oferi o imagine mai clară, conștientizări noi, o privire de ansamblu, din exterior, lipsită de prejudecăți sau constrângeri, care să te ajute să iei o decizie, să deblochezi un proiect, să treci la nivelul următor sau să integrezi o anumită dinamică din organizația/sistemul din care faci parte.
Iată câteva exemple de teme care pot fi explorate într-o sesiune de constelații organizaționale: leadership, marketing, burnout, atitudini rebele, rulaj mare de personal, pierderi, optimizări de profit etc.
Constelația organizațională pornește de la o situație inițială, descrisă de către persoana care a venit să lucreze. De obicei, se definește problema și rezulatul dorit. În timpul procesului facilitat, situația se vede mult mai clar definită, din perspective diferite și poate aduce insighturi puternice pentru cel care lucrează. Adesea, pot fi observate elemente care au fost trecute cu vederea, deși au impact semnificativ asupra organizației.
Frecvența și programul întâlnirilor
Ne vom întâlni o dată la 2 luni, sâmbătă și duminică, de la 10.00 la 18.00.
Calendar 2021:
5-6 iunie, 7-8 august, 2-3 octombrie, 4-5 decembrie 2021
Cost:
450 lei/întâlnire/persoană. Pentru al doilea membru al familiei (soț, soție [partener], frate, soră, părinte, copil) se acordă o reducere de 50%.
Pentru confirmarea locului și plată, îmi puteți scrie la: adinabenghea@gmail.com, 0752110302.
Câteva informații despre mine
Sunt o persoană dedicată educației și creșterii personale. Pasiunea mea este să concept și să implementez programe educaționale și terapeutice care contribuie la bunăstarea vieții de familie și la buna evoluție a fiecărui individ.
Am încheiat formarea în constelații familiale în 2018, supervizarea în 2019 cu Barbara Morgan și Dragoș Riti. În 2018 am încheiat și formarea în constelații oragnizaționale. Continui să particip la programul de supervizare coordonat de Barbara Morgan și la evenimente internaționale.
În prezent, facilitez atât constelații individuale, cât și de grup.
Te aștept cu drag în această călătorie spre sufletul tău!
——————–

Sunt un om, la fel ca tine.

Acum, că am spus asta, mă pot opri aici și știu că înțelegi ce vreau să transmit.

Celor curioși să citească despre mine, am să le las mai jos câteva rânduri amprentate cu evenimente, oameni, descoperiri și valori care au contribuit la ceea ce sunt astăzi, aici.

M-am născut în 17 noiembrie 1988, în Huși, județul Vaslui. Sunt fiica lui Gheorghe și a Marinelei Ciobotaru.

Primele jocuri în copilărie au fost de-a învățătoarea, educatoarea, uneori, avocata sau doctorița. Multe am avut atunci de spus, la fel cum am și acum despre a avea grijă de alții, a învăța, a lupta pentru o cauză dreaptă. Am avut parte de mult timp petrecut la țară, în natură, înconjurată de numeroase familii, alături de care am crescut. Din aceșți ani și aceste experimente m-am îndrăgostit de a fi pur și simplu copil și mi-am antrenat lentilele sistemice, când vine vorba de a cunoaște și de trăi alături de oameni și familii, un fel de a fi copilul tuturor.

Am absolvit Liceul Teoretic în Huși și am continuat studiile în Timișoara: Facultatea de Filosofie, Științe Politice și Sțiintele Comunicării, Specializarea Relații Internaționale și Studii Europene și două programe de masterat: Dezvoltare Internațională și Studii Europene și Management Educațional, din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie.

În tot acest timp, am avut o preocupare și o pasiune constantă pentru educație, în special pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea potențialului uman. De aici și primele mele joburi, încă din perioada liceului și a facultății, de coordonare evenimente educaționale și culturale, predarea limbilor germană și engleză și dezvoltarea programelor educaționale pentru copii. Din aproape în aproape, am devenit tot mai curioasă de ceea ce se poate face pentru a contribui la dezvoltarea potențialului maxim a unui om. Am avut, cumva, o obsesie pentru asta și, din acest loc, o viață deloc liniștită… pentru că orice făceam, simțeam că nu este suficient. Ulterior, 8 ani mai târziu, am conectat această stare cu pierderea părinților mei când aveam 12 ani. Dintr-o nevoie de supraviețuire, am cărat mai mult. Într-un fel, m-am făcut mai mare decât mama și decât tata; fapt ce mi-a adus numeroase beneficii, ca orice tipar de altfel, dar și o mare povară.

În 2011, la invitația Ioanei, un om care m-a sprijinit necondiționat, am ajuns la un workshop de constelații familiale, facilitat de Dragoș Riti. A fost o experiență foarte intensă pentru mine. Îmi amintesc că am fost reprezentant în toate constelațiile din acea seară. A doua zi, am decis că este prea mult pentru mine atunci și am rămas acasă. Câteva zile mai târziu mi-am dat demisia și, din acel moment, am început să acționez dintr-un alt loc personal de creștere. Am continuat să particip la constelații, însă, o vreme, am fost destul de evitantă, până în 2016 când am simțit că nu mai pot continua așa…. Atunci am decis să revin la constelații, cu atât mai mult cu cât îmi doream să devin mamă și simțeam că vreau să mă așez din multe puncte de vedere înainte de această etapă importantă în viața mea. Tot atunci s-a deschis și grupul de formare în metoda constelațiilor familiale, coordonat de Dragoș Riti și Barbara Morgan, la care m-am înscris cu toată inima. Între timp, am incheiat și formarea în constelații organizaționale cu traineri de la Institutul Bert Hellinger din Olanda ( Jan Jacob Stam, Barbara Hogeenboom, Anton de Kroon, Dragoș Riti), prin care am învățat cum să pun bazele unei organizații sănătoase, să integrez o moștenire și să dau mai departe. Faptul că astăzi facilitez workshopuri de constelații familiale și organizaționale este o formă de a da mai departe ceea ce am primit, din ce poate fi de folos celor cu care mă întâlnesc.

În 2010, l-am cunoscut pe Ovidiu Sturz și, alături de el, am contribuit la creșterea programului Fastrackids în Timișoara. Perioada 2007- 2012 a fost plină de formări în educație alternativă, nonformală, dezvoltarea abilităților de viață etc. Nu ratam nimic și am fost ca un burete. Întreaga experiență m-a prins ca un magnet și mă scotea din orice alt context profesional pe care l-am explorat. Am avut oportunitatea de a lucra ca voluntar la Fundația Sancta Maria Hilfe și de a prelua un model de lucru în echipă, de dăruire și de stare de prezență cum nu am mai întâlnit niciunde până atunci. Acolo am avut primul meu curs de formator de formatori, în 2008, și încă folosesc acea experiență ca reper. În Ovidiu am întâlnit un receptor al viziunii mele și, în același timp, un emițător. Mi-a fost mentor și mi-a transmit pasiune și dragostea de a fi alături de copii. În 2012, după moartea lui, am primit un nou prieten și sprijin din partea soției lui, Sanda, și am continuat timp de 3 ani activitatea prin franciza Fastrackids. În 2015, am decis să înființez, alături de soțul meu și echipa de facilitatori, Centrul STURZ.

Am îndrăznit să visez la mai mult, mi-am dat voie să pun în practică ceea ce, la nivel intuitiv și sufletesc, am simțit întotdeauna despre potențialul uman și educație. Am deschis acest centru cu marele vis de a pregăti și sprijini părintele în fiecare etapă a creșterii lui personale, de a aduce inovație în educația pentru familie, pentru că așa am știut că pot susține cu adevărat copilul; fiind alături de părinte. În paralel, am continuat să îmbunătățim programele de educație complementară oferite copiilor și tinerilor de toate vârstele, iar în ultimii ani, am reușit să dezvoltăm și componenta educațională adresată cadrelor didactice prin programele de dezvoltare personală și consiliere și, recent, în 2018, prin Pedagogia Sistemică, pe care am introdus-o în România.

Sunt soția lui Bogdan și mama fetiței Agnes. Învăț să trăiesc într-o familie imperfectă, unică și de neînlocuit. Mă simt binecuvântată!

Sunt fiica lui Gheorghe și a Marinelei. Sunt și fiica lui Adi și a Danei (părinții care m-au crescut de la 12 ani).

Sunt sora mai mică a lui Bogdan și sora mai mare a lui Andrei și a Octavianei.

Sunt eu.

Sunt Adina Elena.

Vă mulțumesc!