Dezvoltare personală și psihoterapie

Special concepute pentru adulți, programele de psihoterapie și dezvoltare personală vin cu un plus de echilibru și evoluție individuală, contribuind astfel la bunăstarea familiei.

Servicii de psihoterapie

Psihoterapeut Oana Goiceanu, Psihoterapie experiențială și hipnoterapie

Psihoterapia experientiala se constituie intr-o paradigma a restructurarii si dezvoltarii personale, ca o cale de redobandire si pastrare a sanatatii psihice. Pune accent pe trairea si devenirea fiintei umane, proces in care fiecare trebuie sa se implice constient. Principiul sau de baza este trairea emotiei si a experientei „aici si acum”, ceea ce ii permite persoanei constientizarea propriei gandiri. Demersul terapeutic isi propune sa ajute persoana sa obtina autonomia, sa se accepte asa cum este, sa-si afirme identitatea unica in confruntarea cu ceilalti, cu familia.

Așa cum în prezent există o multitudine de terapii vindecătoare, la fel și oamenii afișează o prezență multiplă și contaminată cu generațiile anterioare. Însă punctul comun este suferința. Aceasta  apare în nenumărate chipuri: ca stres, anxietate, depresie, probleme de conportament, conflicte interpersonale, confuzie , disperare. Ea este numitorul comun al simptomatologiei  corporale și este reprezentativă pentru condiția umană.  Totul interacționează și aici ne referim la predispoziția genetică, circumstanțele actuale și scenariul pentru viitor. Atunci când vin la terapie, oamenilor le este clar un aspect – vor să se simtă mai bine. Adesea, au o serie de idei despre cum să atingă acest obiectiv, însă apare și impasul în care încep să se simtă copleșiți și acceptă că au nevoie de îndrumare. Cu sprijinul relației terapeutice, clientul este expus delicat la ce se întâmplă în interior.

Psihoterapeut Sanda Eneșel, Psihoterapie adleriană

Programare ședință la tel: 0731330277, consilier@sturz.ro