fbpx

Sanda Eneșel

psihoterapeut adlerian

Redescoperă-te pe tine și trăiește viața pe care ți-o dorești constant!

Psihoterapia adleriană este întemeiată pe filozofia și ideile lui Alfred Adler, psihiatru austriac. A fost denumită psihologie individuală de către Adler de la latinescu ,,individum”, adica indivizibil. Este așadar, nu o psihologie a individului, ci a întregului.

În munca mea ca terapeut, privesc omul holistic și pun accentul pe interesul social și sentimentul comunitar, specifice terapiei adleriene și care reprezintă semne ale sănătății mintale. Iau în considerare omul cu spiritul, corpul și inconștientul său, dar și contextul în care acesta trăiește, familia, profesia și dimensiunea spirituală pe care o poartă în el. Atunci cand oamenii se simt conectați unii cu alții și sunt angajați în activități comune se simt mai bine.

Nu putem trăi izolați; e nevoie să interacționăm și să  cooperăm unii cu alții. În concepția adleriană, fiecare individ are nevoie să îndeplinească 5 sarcini ale vieții: munca, prietenia, relații intime, acceptarea de sine și divinitatea. Dacă în îndeplinirea acestor sarcini întâmpinăm probleme, dificultăți cu una sau mai multe dintre ele, putem apela la terapie. Terapeutul te va ghida  să te redescoperi pe tine, punându-ți la îndemână mai multe instrumente de lucru: stilul vieții, povestea nașterii, ordinea nașterii, valorile familiei, constelația familială, dar  tu ești expert în viața ta. Rezultatele terapiei se observă uneori doar după câteva ședințe, alteori poate dura chiar și 1 an de zile.

Serviciul este disponibil atât online cât și offline. Pentru programări și mai multe informații: 0741010790, sanda.enesel@gmail.com

 

Oana Goiceanu

psihoterapeut experiențial și hipnoterapie

Atunci când vin la terapie, oamenilor le este clar un aspect – vor să se simtă mai bine. Adesea, au o serie de idei despre cum să atingă acest obiectiv, însă apare și impasul în care încep să se simtă copleșiți și acceptă că au nevoie de îndrumare. Cu sprijinul relației terapeutice, clientul este expus delicat la ce se întâmplă în interior.

Atunci când schimbi modul în care privești lucrurile, se redistribuie percepția, iar exteriorul îți răspunde diferit. Când suntem conștienți că vrem altceva, deși încă nu știm cu exactitate, oportunitățile și soluțiile se activează automat. Este nevoie să acționăm, testăm și practicăm.

De cele mai multe ori, în sesiunile de terapie și consiliere, se amintește inițial de schimbare și vindecare. Prima parte este să aducem la suprafață fragmente din trecutul nostru care ne-au îndurerat și dezechilibrat la un moment dat. Printr-o simplă rememorare, reprezentările se așează diferit, cu înțelepciunea prezentului. Dacă se dorește vindecarea, tot ceea ce este nevoie să facem, se află la îndemâna noastră prin alte gânduri, alte alegeri, alte emoții. Ne redirecționăm  perspectiva către ceea ce vrem să fim, să avem, să trăim.

Psihoterapia experiențială facilitează restructurare și dezvoltarea personală, ca o cale de redobândire și păstrare a sănătații psihice. Pune accent pe trăirea și devenirea ființei umane, proces în care fiecare trebuie să se implice conștient. Principiul de bază este trăirea emoției și a experienței „aici și acum”, ceea ce îi permite persoanei conștientizarea propriei gândiri. Îm procesul terapeutic, îmi propun să ajut persoana care lucrează să obțină autonomia, să se accepte așa cum este, să-și afirme identitatea unică în confruntarea cu ceilalți, cu familia.

Acest serviciu este disponibil atât online, cât și fizic. Pentru programări și mai multe informații: 0731330277, oana.goiceanu@gmail.com