fbpx
Copiii își cresc stima de sine și se bucură de interacțiunea socială

Clasele I-IV sunt o provocare pentru mulți copii și părinți. După hopul din clasa 0, vin noi sarcini și responsabilități specifice vieții de elev, care adesea schimbă dinamica unei familii și au un impact semnificativ asupra dezvoltării copilului în această etapă.

Familia și școala sunt mediile în care copilul petrece mare parte din timp. Familia transmite sistemul de valori și un mod de viață, iar școala completează cu informațiile specifice fiecărei materii studiate și anumite comportamente.

De ce au copiii nevoie în această perioadă și cum le putem fi de folos?

În primul rând, au nevoie de un sistem sănătos de adaptare și integrare. Nu-i putem proteja pe copii de viață, dar îi putem pregăti pentru ea. Iată câteva întrebări care constituie baza programului Lidero:

Răspunzând la acest tip de întrebări, am creat programul Lidero pentru a oferi copiilor un context educațional care să-i pregătească pentru școală și viitor.

Folosind ca metodă învățarea prin leadearship, copiii experimentează și își antrenează capacități vitale pentru a face față provocărilor din viața lor de zi cu zi și pentru a deveni adulți cu viziune, încrezători și cu impact asupra societății.

Programul are două componente principale:
 
1. dezvoltarea psihomotrică
2. antrenarea abilităților de leadership și lucru în echipă
 
Acest program îi sprijină pe copii să se dezvolte armonios, să-și întărească abilitățile de învățare, în timp ce rămân creativi, încrezători și flexibili. Adesea, copiilor li se cere să asculte, privească, scrie sau citească, cu mult focus pe latura cognitivă și mai puțin le este antrenat întregul corp pentru învățare și explorare.
 
Există o strânsă legătură între dezvoltarea motrică a copilului și performanța școlară. Mișcarea este primul limbaj al copilului tău!
 
Corpul nu trebuie studiat izolat, ci în relație cu sine, cu cei din jur și cu mediul. În cadrul relației cu sine, este esențială structurarea unității dintre corp și psihic. După ce copilul își cunoaște propriul corp și segmentele acestuia, abia atunci se poate trece mai ușor spre cunoașterea mediului și învățare.
 
Prin activitățile de leadership și lucru în echipă, combinate cu elemente de psihomotricitate, copilul experimentează noi puteri personale, depășește limite și blocaje, integrează experiențe din viața de zi cu zi, își aduce energia în corp și în relațiile cu cei din jur.

 

Copiii din clasele I-IV participă o dată pe săptămână, în sesiuni de 2 ore cu o pauză de 10 minute, lunea sau joia de la 17.00 la 19.00.

Întâlnirile sunt dinamice, haioase, pline de resurse și din păcate se termină repede. Cele 2 ore trec mult prea cu viteză, spun copiii, dar își pun amprenta pe termen lung în modul în care copilul se dezvoltă în societate.

Nu lucrăm singuri cu copiii. Avem alături de noi, în permanență, membrii familiei. Fiecare copil are un plan educațional personalizat, cu obiective specifice, stabilite și îndeplinite împreună: copil- centru-familie.

Părinții care-și înscriu copiii la programul Lidero participă la cursurile adresate părinților din Centrul STURZ tocmai pentru a cunoaște metodele și a identifica, prin propriile resurse, nevoile corecte ale copiilor în fiecare etapă a evoluției lor.

Întâlnirile au loc la Centrul STURZ, Str. Constantin cel Mare, 41.

Pentru înscrierea în program este suficientă programarea la o întâlnire de cunoaștere pentru copii și părinți la tel: 0752110302, consilier@sturz.ro.

Copiii se simt încurajați, încrezători, motivați și își întăresc starea de bine, relațiile cu cei din jur și performanțele personale. Întâlnirile de 2 ore sunt ca o deconecatre de la mediul obișnuit și reconectare la potențialul personal, integrare și armonizare. Copiii revin săptămână de săptămână, pe perioade lungi de timp pentru că-și iau “gura de aer” și deconectare de care au nevoie.

 

Fotografii din timpul activităților

Pagina Lidero

Video Lidero

Leadership pentru copii

Inteligență emoțională pentru copii

Program pentru școlari

cursuri pentru elevi Timișoara

ateliere pentru elevi Timișoara

ateliere de dezvoltare personala Timișoara

Grupa de vacanță 2018

Save

Save

Save