fbpx

Acest program este o fuziune plăcută a instrumentelor artei: modelaj în lut, colaj, desen, pictură, muzică, dans și teatru de păpuși.  Instrumentele necesare împreună cu universul specific  al fiecărui copil determină Procesul Creator. Scopul acestui program este cunoașterea și exprimarea emoțiilor într-un mediu securizant și dezvoltarea armonioasă a personalității copilului. Nu accentuăm partea estetică a artei sau informațiile legate de artele plastice ci dezvoltarea umană.

De dragul Art Terapiei și al copiilor am lansat acest program.  Prin crearea plastică a obiectului finit copilul este mulţumit şi încrezător. Scopul imediat este de a oferi o stimulare potrivită şi de a dezvolta abilităţile mentale, fizice şi emoţionale ale copiilor astfel încât aceştia să se simtă apreciaţi pentru ceea ce sunt. Obiectivele general urmărite sunt:

Cum se desfăşoară: La fiecare întâlnire copilul va petrece aproximativ 45 de minute cu o singură tehnică, astfel încât să aibă suficient timp de introspecţie şi relaxare. 15 minute sunt dedicate mişcării, 15 minute discuţiilor despre lucrări și 15 minute antrenării soluțiilor propuse.

Acest program este recomandat pentru a oferi un timp suplimentar de creaţie şi feedback pentru reuşita personală a copilului, de a lucra la propriile instrumente sociale şi presupune o participare pe termen lung, între 12 şi 24 de luni.

Cu alte cuvinte, copilul se descoperă, se exprimă și exersează comportamente utile în relaționarea cu cei din jur ( a exprima ceea ce nu-mi place, a mă liniști în momente stresante, a cere feedback, a primi acordul, etc.)

Programul completează celelalte programe STURZ adresate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani prin componenta psihologică, art-terapeutică de integrare și valorificare a potențialului.

Grupă noua septembrie 2017

Coordonator program: Oana Krizsan