NeuroConnect pentru părinți și copii mici de 5 luni – 2 ani
Părinți relaxați, copii sănătoși
Vorbim limba copiilor pe înțelesul părinților!
Acest program se adresează în primul rând adultului. Mama sau tata însoțește copilul în activitatea săptămânală de la noi din centru și deprinde noi abilități pentru a se bucura de relația părinte-copil și pentru a contribui la creșterea sănătoasă a copilului.
La Centrul STURZ, primești tot sprijinul în devenirea ta ca părinte. Ai mereu alături o echipă întreagă de experți educaționali, pedagogi, psihoterapeuți, consilieri. Suntem aici pentru a-ți răspunde la întrebări, pentru a te îndruma să găsești răspunsurile care ți se potrivesc ție și familiei tale, pentru a te încuraja și felicita, a-ți fi alături când lucrurile devin grele și a ne bucura împreună. Urmărim cu bucurie progresele tale și ale copilului tău, îți oferim feedback constant, pregătim și livrăm conținut educațional de calitate.
Primii trei ani din viața unui copil sunt motorul întregii dezvoltări ulterioare. De modul în care un copil își formează un tip de atașament în acești trei ani depinde calitatea întregii sale vieți. Ca părinte, în cadrul cursului, deprinzi abilităţile necesare pentru a dezvolta o relaţie sănătoasă cu bebeluşul. Participând la curs, înveți cum să observi corect nevoile copilului tău și cum să fii prezent pentru a le răspunde.
Iată ce mai înveți:
- Jocuri și activități pentru dezvoltarea fizică a copilului: cum să meargă, să urce, să coboare, să sară, să prindă, să arunce, să desfacă, să tragă etc. Toate acestea însoțite de rime, ritmuri, culori și materiale vesele pe care le poți avea și acasă.
- Jocuri și activități pentru dezvoltarea limbajului copilului: să sufle, să miște buzele, limba, să producă onomatopee și alte sunete, să pronunțe silabe și cuvinte, să folosiți împreună semne și gesturi pentru a comunica. Să adaptezi limbajul tău la posibilitățile și nevoile de comunicare ale copilului.
- Jocuri și activități sociale pentru a exersa: salutul, să aștepte rândul, să ceară, să facă schimb, să primească, să refuze, să întrebe, să răspundă.
- Repere în dezvoltarea copilului mic. Vei descoperi care sunt nevoile de dezvoltare ale copilului mic, precum și care sunt modalitățile prin care să-l încurajezi pe copil să se bucure de noi deprinderi.
Toate acestea se întâmplă într-un context tematic de joacă, în acord cu anotimpul și cu interesele specifice copiilor mici.
Cum se va bucura copilul tău de toate acestea?
- se va delecta cu joaca alături de alți copii de vârste apropiate
- va experimenta mediul cu toate simțurile, în cadrul activităților senzoriale
- își va antrena corpul în mișcare cu folos
- va comunica folosindu-și toate resursele și se va simți văzut și înțeles
- va descoperi bucuria jocului într-o micro-comunitate
- se va simți apreciat, încurajat și curios să exploreze
- va recunoaște momentele de joacă de la centru și de acasă și vor deveni o rutină sănătoasă pentru el.
Părinții care deja participă la cursurile pe care le oferim ne transmit că cel mai mult îi ajută faptul că sunt într-un mediu în care se pot consulta, pot primi feedback, merg acasă cu idei ușor de pus în practică, iar copiii se dezvoltă armonios și se acomodează cu succes la grădiniță. De obicei, se leagă relații de prietenie între părinții dintr-un grup și continuă să petreacă timp împreună și în afara orelor de curs.
În funcție de vârsta și dezvoltarea copilului, vă recomandăm grupa potrivită, 5 – 12/14 luni sau 14-22/24 luni.
Fiecare curs durează 50 de minute, cu un timp extra de 10-20 de minute la venire și la plecare.
Programul este de obicei dimineața, de la 9.15 la 10.05 sau de la 10.30 la 11.20 pentru grupele mici, până în 2 ani. peste 2 ani, grupele sunt după-amiaza, de la 17.15 la 18.05 sau de la 18.30 la 19.20.
Aspecte financiare
Condiții de participare
Părinții pot veni pe rând la curs (mama-copil, tată-copil) și ocazional, poate participa întreaga familie.
La curs, participăm doar atunci când suntem complet sănătoși, nu sub tratament sau cu forme ușoare de răceală.
Orice curs pierdut poate fi recuperat, cu condiția să anunțați din timp facilitatorul că lipsiți, pentru a primi opțiunile de recuperare.
Varianta minimă de plată este abonamentul lunar în valoare de 480 de lei și se achită înainte de primul curs.
Perioada minimă recomandată pentru rezultate vizibile în comportamentul copilului și în relația părinte-copil este de 6 luni.
Perioada maximă de participare este de la momentul înscrierii și până când copilul împlinește 2 ani și se bucură de toate abilitățile specifice vârstei. După vârsta de 2 ani, puteți continua împreună programul pentru părinți și copii de 2-5 ani.
În prima lună de curs testăm împreună dacă și cum ne potrivim în această colaborare, iar la finalul lunii avem primul feedback și decidem împreună cum este cel mai potrivit să continuăm.
Al doilea feedback îl programăm după primele aproximativ 12 cursuri efectuate. Următoarele feedback-uri sunt din 4 în 4 luni.
Pentru înscriere și mai multe informații puteți folosi formularul de mai jos sau ne puteți contacta la: 0752 110 302, consilier@sturz.ro.