fbpx

Cum gândesc elevii din sistemul românesc de învățământ și de ce?

 

Mentalitatea elevului român

Workshop pentru copii și părinți, 20 mai

 

Din păcate, din ce în ce mai mult, elevii asociază învățarea cu școala, iar aceasta din urmă nu este privită cu cei mai buni ochi. Trecând prin materii stufoase, pregătindu-se pentru examene rigide, elevii își conturează o imagine tot mai deformată despre procesul de învățare, ajungând adesea să nu le mai facă plăcere să descopere, să se exprime creativ, să se bucure de ceea ce pot realiza. De multe ori, este omisă formarea copilului ca individ și se accentuează obținerea unor note sau a unor diplome care asigură intrarea la un nou sistem de învățământ.

La Centrul STURZ ne dorim să cultivăm dragostea de învățare a copilului dincolo de materiile de la școală, sub forma unei preocupări permanente pentru dezvoltarea lui personală.

Un mare obstacol pe care îl întâlnim este mentalitalitatea fixă care blochează creativitatea și performanța autentică, care forțează la a rămâne în șabloane.

Cum ar fi pentru elevi să li se sublinieze ceea ce știu și pot în loc de ceea ce au greșit?
Cum ar fi ca o convingere de tipul “nu pot să fac asta” să fie transformată în „nu pot să fac asta încă”? Doar folosind cuvântul “încă” afirmăm încrederea în copil că are capacitatea de a se pregăti.
Cât de motivat ar fi un copil să învețe dacă ar descoperi mai întâi utilitatea celor învățate și nu i s-ar cere doar o notă de final?
Cum pot părinții să hrănească curiozitatea copiilor dincolo de blocajele inerente ale sistemului românesc de învățământ?

Îi invităm pe copii la un workshop de stimulare a gândirii de creștere (a performanței) care să-i ajute să privească învățarea și școala dintr-o altă perspectivă. Vom lucra cu convingeri despre propriul potențial, vom experimenta legea efectului compus, vom discuta despre neuroplasticitate și îi vom încuraja pe copii să gândesacă liber, creativ și cu încredere.

Vor fi două grupe de vârstă:
Elevi în clasele I-IV, 12.00-14.30, 20 mai
Elevi în clasele V-X, 15.00-17.30, 20 mai

Costuri: 60 lei (Cursanții Centrului STURZ beneficiază de reducere de 50%).

Înscrieri la consilier@sturz.ro, 0741056289 (Bogdan)

Workshopul este structurat în 2 h de activități practice pentru copii și 30 de minute prezentare la final pentru părinți.

Vă așteptm cu mare drag!