Consiliere parentală și parenting
Îndrumare și informare direct de la specialiști
Serviciul de consiliere parentală se adresează tuturor părinților sau viitorilor părinți, oferind un cadru de identificare obiectivă a nevoilor, dorințelor și așteptărilor membrilor familiei în legatură cu o anumită situație.
Este de folos atunci când:
- părinții doresc să ia o decizie legată de educația copilului;
- copilul manifestă unul sau mai multe comportamente necooperante în relația cu membrii familiei;
- apare o nevoie de repere în legătură cu o anumită “normalitate” a dezvoltării copilului;
- este nevoie de a înțelege ce se întâmplă cu copilul sau adolescentul la un moment dat în dezvoltarea sa și cum s-a ajuns acolo;
- apare nevoia de a înțelege dacă atitudinea și comportamentul față de copil sunt constructive pentru relația cu acesta;
- se modifică unul sau mai multe aspecte din viața de familie (venirea unui nou copil, schimbarea domiciliului etc.).
În plus, pot exista numeroase alte situații specifice fiecărei familii.
Pentru mai multe informații puteți asculta și episodul 4 din podcastul nostru Ciripituri de la STURZ.
În cadrul serviciului de parenting, părinţii se conectează la propria copilărie, dau semnificaţie evenimentelor majore din viaţa lor, observă evoluţia propriului copil şi construiesc un plan educațional al familiei.
În activitatea noastră avem ocazia de a lucra cu cele mai valoroase fiinţe: copiii. Suntem recunoscători pentru această oportunitate şi dorim să oferim părinţilor toate instrumentele necesare pentru a se armoniza cu rolul de părinte. Educaţia copiilor este o artă, pe care o poţi creşte cu propriile resurse şi în propria viziune şi tot ce au nevoie părinţii sunt principiile pe care le pot alege în a le călăuzi viziunea.
Pentru mai multe informații sau programare, ne puteți suna la 0752 110 302 sau scrie la consilier@sturz.ro. Ședințele de consiliere parentală și parenting sunt susținute fizic și online de Oana Goiceanu și Ana Dragodan.
Feedbackul părinților:
Cea mai importantă/profundă experiență din viața mea. Sunt recunoscătoare pentru șansa de a participa la acest curs. Am constatat că din prea multă atenție (supraprotecție) am făcut și fac multe greșeli în relația cu fiul meu și, nu în ultimul rând, cu soțul. În aceste două zile am ajuns la concluzia că viața mea este frumoasă, dar depinde din ce unghi vreau să o privesc. Am înțeles cât de important este modul de abordare, cum ne exprimăm verbal și nonverbal și ce efect are acest lucru asupra celorlalți. Cât de mult ajută să ne exprimăm nevoile (dar întâi trebuie să le recunoaștem). Cât de mult putem contribui cu faptele noastre la viața celor din jur. Și, cel mai important este faptul că am ajuns la concluzia că niciodată nu este prea târziu să ne dăm o șansă să devenim mai buni și nu perfecți. Mulțumesc!
Stefan Iasna (mama unui băiețel de 2 ani.)