fbpx

NeuroConnect pentru părinți și copii mici de
2 – 4 ani

Creativitate, încredere, comunicare și prietenie.

Te invităm să te relaxezi la joacă alături de copilul tău!

Deși te chemăm la cursul pentru părinți, să știi că și copilul tău rămâne cu tine. Veniți împreună, o dată pe săptămână, și pentru 50 de minute pășiți pe un tărâm magic, plin de posibilități de joc și conectare.

Ce este unic la program?

Te poți observa pe tine în rol de părinte într-un grup de părinți și copii de vârste apropiate. Îți poți observa copilul în interacțiunea cu un astfel de mediu. Poți descoperi noi moduri de comunicare și conectare de la alte familii.

Ești încurajat/ă să retrezești starea de joc și joacă, să îți fie natural să intri spontan în joc de rol, în exprimare cu tot corpul, să cânți, să faci jonglerii și giumbușlucuri.

Vei învăța să construiești trasee psihomotrice, surprize senzoriale și jocuri pentru antrenarea limbajului și a comunicării. Vei descoperi cum să adresezi întrebări copilului tău și cum să îi răspunzi pentru a sprijini gândirea critică și creativă. Vei exersa încurajarea, feedback-ul, limitele și conținerea.

Vei practica recunoștința în momentele de observare a copilului și vei învăța cum să monitorizezi progresul copilului tău.

Vei învăța când să faci și când să nu faci ceva pentru/în locul copilul tău.

Vei descoperi bucuria efortului susținut săptămână de săptămână, care se va traduce în atașament securizant, acomodarea ușoara la grădiniță, gândire flexibilă, abilități de învățare independentă.

Veți simți împreună bucuria de a fi în comunitate, deci, în viață.

“Cursul este pentru copil o joacă care îl dezvoltă pe mai multe planuri, iar pentru părinte un real suport.“
Raluca & Werner Zanzinger
“Ne place mult să participăm la cursurile Sturz, atât lui Vic cât și mie. Multe din joculețe le facem și acasă și ne-au inspirat mult și în alte activități.”
Bianca Albotă
“Centrul Sturz este mai mult decât un loc de joacă. De fapt, chiar dacă în mod sigur te vei distra alături de copii, tot ce se întâmplă este cât se poate de serios. Ca părinte, înveți alături de copilul tău, iar interacțiunea dintre cei mici este promovată și încurajată într-un mediu care se concentrează pe dezvoltarea lor.“
Radu Andrei Zaharia

De ce să participi?

Primii ani din viața unui copil sunt motorul întregii dezvoltări ulterioare, iar de modul în care un copil își formează un tip de atașament, depine calitatea întregii sale vieți. Ca părinte, în cadrul cursului, deprinzi abilităţile necesare pentru a dezvolta o relaţie sănătoasă cu copilul, descoperi cum să observi corect nevoile copilului și cum să fii prezent pentru a le răspunde.

La Centrul STURZ, ai alături o echipă întreagă de experți educaționali, pedagogi, psihoterapeuți, consilieri și suntem aici pentru a răspunde la întrebări, pentru a te îndruma să găseșiți răspunsurile care se potrivesc în cazul familiei tale, pentru a vă încuraja și felicita, pentru a fi alături când lucrurile devin grele și a ne bucura împreună – de prezent și de rezultate. 

Tot la curs descoperi și:

Adaptare propriului limbaj la posibilitățile și nevoile de comunicare ale copilului.

Jocuri și activități pentru dezvoltarea motricității fine și grosiere care pot fi preluate și acasă, în parc și în alte contexte de joacă.

Jocuri și activități pentru stimularea tuturor tipurilor de inteligență.

Limitele și interacțiunile sociale și metode de a conține și a gestiona tantrumurile copilului.

Activități creative pentru integrarea reflexelor timpurii.

Repere în dezvoltarea copilului - care sunt nevoile de dezvoltare și care modalitățile prin care încurajăm copilul să se bucure de noi deprinderi.

Ce diferențe apar la copil după participarea în program:

  • Intră curios în spații de joacă pentru copii
  • Inițiază joaca în grupuri de copii
  • Salută, cere ce are nevoie, pune întrebări adulților și copiilor, așteptă rândul, face schimb
  • Se acomodează mult mai ușor la grădiniță
  • Are o stare generală bună, atât emoțional, cât și fizic
  • Dorește să facă tot mai multe singur (să adune jucării, să șteargă, să spele, să sorteze, să transporte, să împacheteze, să pună în dulap etc.)
  • Pictează liber, desenează, decupează potrivit vârstei lui
  • Explorează spațiile cu toate simțurile și spune când este prea mult sau prea puțin pentru el
  • Își antrenează corpul în mișcare coordonată
  • Recunoaște momentele de joacă de la curs și devin o rutină sănătoasă pentru voi acasă.

Ce spun părinții?

Părinții care deja participă la cursurile pe care le oferim ne transmit că cel mai mult îi ajută faptul că sunt într-un mediu în care se pot consulta, pot primi feedback, merg acasă cu idei ușor de pus în practică, iar copiii se dezvoltă armonios și se acomodează cu succes la grădiniță. De obicei se leagă relații de prietenie între părinții dintr-un grup și continuă să petreacă timp împreună și în afara orelor de curs.

 

“Recomand cu drag centru Sturz. Fetița este nerăbdătoare de fiecare dată când urmează să venim la cursuri. Este distractiv și relaxant, plus un timp plăcut petrecut cu copilul meu.”
Marinela Borhan
“Este bucurie, emoție și conectare. Când programul de la serviciu este încărcat, iar timpul petrecut acasă puțin, Sturz este locul de conectare pentru noi.”
Irina Rădulescu
“La centrul Sturz venim cu drag să ne întâlnim cu prietenii de aici, învățăm împreună jocuri noi, explorăm și ne bucurăm.”
Diana Donțu
“Pentru mine au însemnat... deși aș avea multe de zis... să văd cum lucrurile simple au efectul cel mai mare pentru dezvoltarea noastra (a mea și a fetiței împreună).
Pentru fetița mea a însemnat o dezvoltare armonioasă din multe puncte de vedere. Activitățile la Sturz ne ajută și ne-au ajutat foarte mult în dezvoltarea motrică la început (venim de la 10 luni), dar faptul ca suntem într-un mediu sigur și controlat, cu planul de lecție bine organizat, au ajutat-o extrem de mult în integrarea la grădiniță, în colaborarea cu educatoarele și în interacțiunea cu copiii.
Sunt extrem de recunoscatoare că pot observa evoluția și diferite greșeli făcute atât de mine cât și de ea, într-un mediu în care suntem înțelese și ajutate să ajungem să fim NOI... mai bune.”
Melinda Lorincz

Aspecte financiare

Condiții de participare

Părinții pot veni pe rând la curs (mama-copil, tată-copil) și ocazional, poate participa întreaga familie.

La curs, participăm doar atunci când suntem complet sănătoși, nu sub tratament sau cu forme ușoare de răceală.

Orice curs pierdut poate fi recuperat, cu condiția să anunțați din timp facilitatorul că lipsiți, pentru a primi opțiunile de recuperare.

Varianta minimă de plată este abonamentul lunar în valoare de 420 de lei și se achită înainte de primul curs. 

Perioada minimă recomandată pentru rezultate vizibile în comportamentul copilului și în relația părinte-copil este de 6 luni. 

Perioada maximă de participare este de la momentul înscrierii și până când copilul împlinește 4 ani și se bucură de toate abilitățile specifice vârstei. După vârsta de 4 ani, puteți continua împreună programul pregătitor pentru școală, până la vârsta de 6.5/7 ani.

Fiecare curs durează 50 de minute, cu un timp extra de 10-20 de
minute la venire și la plecare.

Programul este de obicei după-amiaza, de la 17.15 la 18.05 sau de la 18.30 la 19.20.

Grupele sunt organizate pe categorii de vârstă: 1.8/2-3,  3-4 și 4-6 ani.

În prima lună de curs testăm împreună dacă și cum ne potrivim în această colaborare, iar la finalul lunii avem primul feedback și decidem împreună cum este cel mai potrivit să continuăm.

Al doilea feedback îl programăm după primele aproximativ 12 cursuri efectuate. Următoarele feedback-uri sunt din 4 în 4 luni.

Vreau să particip!

Sunt zile bune și zile mai puțin bune. Orice experiență este o oportunitate de comunicare, de învățare și creștere împreună. Noi sperăm să avem parte de cât mai multe momente de veselie și sănătate și să îi admirăm pe copii cum cresc armonios și pe voi, dragi părinți, să vă vedem cum sunteți bucuroși și relaxați. 

Vă așteptăm cu drag să vă cunoaștem!